Van-e olyan étel a csokin kívül, amely segíti a boldogsághormonok termelődését? Olyanokra gondolok, amelyek nem hizlalnak!
Ha boldogsághormon alatt az endorfint értjük, akkor az élelmiszerek közül a kakaó az egyik legfontosabb, hasonló hatású anyagot tartalmazó alapanyagunk!
Az endorfin tulajdonképpen egy olyan, belülről jövő örömöt előidéző vegyület, amely az agyban termelődik. Hatására csökkenhet a fájdalomérzet, és boldogságélményt is képes előidézni. Tehát minden segíthet, amiben kakaó van. Hasonló hatása lehet a csilipaprikának és banánnak is.
A javaslatom: heti 2-3 alkalommal vagy „végszükség esetén” olvassz fel 1-2 evőkanál vízzel 2-3 dkg 70%-os kakaótartalmú csokit, karikázz fel egy kisebb banánt, és fogyaszd el, fondüként belemártogatva.
Persze, nem szabad elfelejteni, hogy ugyanezt a hatást idézi elő minden, amin nevetünk, vagy ami örömöt okoz nekünk. Akár sportolunk, akár egy vicces filmet nézünk, akár szerelmeskedünk, serkentjük az endorfintermelést!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.