A Journal of Internal Medicine című folyóiratban megjelent friss tanulmány megállapította, hogy a „gyulladáscsökkentő” étrend összefüggésben van a korai halálozással. A kutatók 68 ezer 45-83 éves svéd férfi és nő adatait vizsgálták, és kiderült, hogy azoknak, akik követik a diétát 18%-kal nagyobb esélyük van rá, hogy nem halnak meg idő előtt.
Továbbá azok, akik rendszeresen gyulladáscsökkentő ételeket esznek, 20%-kal kevesebb eséllyel számolnak be szív-és érrendszeri problémákról, és 13%-kal kevesebb eséllyel daganatos megbetegedésekről, ugyanis ezeket a betegségeket sok esetben egy gyulladás váltja ki.
A diéta alapja a rengeteg zöldség és gyümölcs, de fontos az alacsony zsírtartalmú fehérjék (például csirke vagy pulyka), a kevés szénhidrát, a telítetlen zsírsavak, és a teljes kiőrlésű termékek fogyasztása. Viszont érdemes kerülni a vörös húsokat és az erős fűszerezést. A következő ételeket például erősen ajánlott beiktatnod az étrendedbe:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.