Sajnos még mindig rengeteg élelmiszer kerül a kukába, olyan ételek és alapanyagok, amelyeket egy kis odafigyeléssel maximálisan lehetett volna hasznosítani. Havonta több ezer ugrik így a kukába. Ezt is elkerülheted, ha megfogadsz néhány egyszerű tanácsot!
Fagyaszd le a maradékot! A kenyér két-három napig őrzi meg a minőségét, ám sokan nem fogyasztják el ennyi idő alatt a megvásárolt mennyiséget. Ezért célszerű rögtön ketté- vagy kisebb-nagyobb szeletekre vágni, és annyi kivételével, amennyit aznap megeszik a család, lefagyasztani. Így amikor szükség van rá, csak ki kell olvasztani!
Az esetleges szikkadt maradékból készíthetünk pirítóst, házi krutont vagy zsemlemorzsát. Jó tudni, hogy a teljes kiőrlésű pékáruk általában tovább elállnak, mint fehér lisztből készült társaik, és a fagyasztás sem ront a minőségükön. A belőlük készült pirított kenyérkocka nemcsak alakbarát levesbetét lehet, hanem laktató snackként is fogyasztható.
A zöld levelesek nem sokáig őrzik meg a frissességüket. Előszeretettel vásároljuk a zacskós vegyes salátamixeket, ám legyünk őszinték: ritkán használjuk fel egyből a teljes mennyiséget. Pedig fontos lenne, hogy napi szinten beillesszük ezeket az étrendünkbe, hiszen nemcsak egészségesek, hanem az alakunkra is vigyáznak.
Felbontás után egy-két nappal azonban még a hűtőben is fonnyadásnak indulnak, és gyakran a kukában végzik. Nos, a kókadt levelek újra ropogósak lesznek, ha pár percre jéghideg vízbe áztatjuk őket. Vagy a téli hidegben mit szólnánk egy finom meleg salátához, mely nemcsak jólesik, de a vitamintartalma is magas? Próbáld ki receptünket!
Hozzávalók (1 személyre):
Elkészítés:
Lehet-e ugyanazt a sült csirkét enni akár több napig is anélkül, hogy megunnánk? Természetesen igen, méghozzá változatos formában, csak egy kis fantázia kell hozzá! Például ha egészben sütötted meg a csirkemelleket, akkor a maradékot szeleteld fel, és keverj hozzá sült zöldségeket, valamint teljes kiőrlésű pirított kenyérkockákat. Máris kész a laktató ebéd!
A sült csirke remek alapanyaga lehet akár a házi tortillatekercsnek is, melybe a húscsíkokon kívül tegyél zsírszegény kefirrel, vagy joghurttal elkevert csemegekukoricát, bébispenótot és paradicsomot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.