Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A chia mag az utóbbi egy-két év slágerterméke, igazi szuperélelmiszer, amellyel könnyebb az élet, több rost jut a szervezetünkbe, és még a bikiniszezonra vágyott alak éhezésmentes elérésében is segít.

A chia valóban remek alapanyag és sok esetben tényleg az álom alak elérése az egyik legfőbb ok, amiért egyre több konyhában fellelhető.

1. puding

A chia puding kitűnő választás a gyümölcsszezonban. Egyrészt könnyen elkészíthető (elronthatatlan), kedvünk szerint ízesíthető, s bármilyen, éppen érő gyümölccsel, friss lekvárral, kompóttal gazdagítható. A chia pudinghoz alig kell valami, csak chia mag, valamilyen folyadék (ez lehet tej, kókusztej, bármilyen magtej, gyümölcslé vagy akár víz) plusz egy kevés természetes édesítőszer, amelyek közül kedvünk szerint választhatunk. Ha ügyesen állítjuk össze a pudingot, akkor nem csak glutén- és tojásmentes desszertet kapunk, hanem a tejet is ki tudjuk váltani. Az elkészült pudingnál arra ügyeljünk, hogy nem azonnal fogyasztható, 3-4 órát hagyjuk állni, mielőtt szervíroznánk.

2. smoothie

A smoothie esetében viszont nincs szükség türelmi időre, a turmixba, smoothie-ba, zöld turmixba kanalazott magnak elég maximum tíz percet hagynunk, mielőtt elfogyasztanánk a reggeli energiabomba italunkat. Ha azonban túl nagy adaggal készítettünk az italból, az sem baj, a maradékot nyugodtan kisebb poharakba tehetjük, s délutánra már ott is vár ránk a gyümölcsös pudingunk.

3. lekvár

Bizony, egyre nagyobb a chia maggal készített lekvárok népszerűsége. A nagy nedvszívó képességgel és nedvességmegkötő hatással bíró chia mag ideális választás lehet, ha alacsony pektintartalmú gyümölcsöket teszünk el, illetve ha nem szeretnénk túl sokáig hőkezelni a gyümölcsöt, megvárván, hogy elfője a felesleges nedvességét, s magától besűrűsödjön. A télállósága sok mindentől függ ezeknek a lekvároknak, de ha kellő hőkezelést kapott és fertőtlenített üvegben tettük el, akkor jó esélye van, hogy nem csak az elkövetkezendő heteinket édesíthetjük meg vele.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.