Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egészséges

Kiderült, mi történik, ha lenyeljük a dinnyemagot!

dinnye
Kimagozod a dinnyét evés előtt, vagy a magokkal együtt eszed? Most kiderült, melyik módszer az egészségesebb!

Dinnyeevésben kétféle ember létezik: aki gondosan kimagozza, egy késsel kipiszkálja a magokat és az, aki nem bajlódik ezzel, hanem magosul eszi a lédús, édes gyümölcsöt. A Ripost.hu utánajárt, melyik módszer az egészségesebb, és mi történik a szervezetünkkel, ha lenyeljük a dinnye apró magjait.

Kiderült, hogy a dinnyemag kifejezetten egészséges. A My Food Data oldal által szerint a rendkívül jót tesz a szervezettel, hiszen tele van fehérjével, remek ásványianyag- és vitaminforrás, és csak kevés szénhidrátot tartalmaz. Sok benne a B-vitamin, a magnézium, a kálium, a cink.

Ha te is azok közé tartozol, akik magostul fogyasztják a dinnyét, akkor ezzel nagyon sokat teszel a szíved egészségéért, viszont nyersen, egészben fogyasztva a magok többsége áthalad a szervezeteden.

De ha kiválogatod, és serpenyőben megpirítva elrágcsálod őket, nem csupán finom nassolnivaló lesz a végeredmény, de pótolod a napi magnéziumbevitel 35 százalékát is. Ezzel pedig a szervezetednek segítesz abban, hogy szabályos legyen a szívverésed, plusz a dinnyemag helyreállítja a vércukorszintedet is.

Az emésztésnek is jót tesz a dinnyemag; sőt, a zsírégetést is felpörgeti. Egyrészt úgy eltelít, hogy eszedbe sem fog jutni egyéb nassolnivaló után nézni, másrészt a benne található rostok megkönnyítik az emésztést.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását; egy kis pohárnyi bőven elég egy napra a dinnyemagból. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, szorulást okozhat.

Készíthetsz belőle teát is úgy, hogy fél liter vízben lassú forralással 15 percig főzöl két kanál magot.

A dinnyemag csodát tesz a bőrrel is, erről bővebben a Ripost cikkében olvashatsz.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.