Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Egészséges

Kiderült, mi történik, ha lenyeljük a dinnyemagot!

dinnye
Kimagozod a dinnyét evés előtt, vagy a magokkal együtt eszed? Most kiderült, melyik módszer az egészségesebb!

Dinnyeevésben kétféle ember létezik: aki gondosan kimagozza, egy késsel kipiszkálja a magokat és az, aki nem bajlódik ezzel, hanem magosul eszi a lédús, édes gyümölcsöt. A Ripost.hu utánajárt, melyik módszer az egészségesebb, és mi történik a szervezetünkkel, ha lenyeljük a dinnye apró magjait.

Kiderült, hogy a dinnyemag kifejezetten egészséges. A My Food Data oldal által szerint a rendkívül jót tesz a szervezettel, hiszen tele van fehérjével, remek ásványianyag- és vitaminforrás, és csak kevés szénhidrátot tartalmaz. Sok benne a B-vitamin, a magnézium, a kálium, a cink.

Ha te is azok közé tartozol, akik magostul fogyasztják a dinnyét, akkor ezzel nagyon sokat teszel a szíved egészségéért, viszont nyersen, egészben fogyasztva a magok többsége áthalad a szervezeteden.

De ha kiválogatod, és serpenyőben megpirítva elrágcsálod őket, nem csupán finom nassolnivaló lesz a végeredmény, de pótolod a napi magnéziumbevitel 35 százalékát is. Ezzel pedig a szervezetednek segítesz abban, hogy szabályos legyen a szívverésed, plusz a dinnyemag helyreállítja a vércukorszintedet is.

Az emésztésnek is jót tesz a dinnyemag; sőt, a zsírégetést is felpörgeti. Egyrészt úgy eltelít, hogy eszedbe sem fog jutni egyéb nassolnivaló után nézni, másrészt a benne található rostok megkönnyítik az emésztést.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását; egy kis pohárnyi bőven elég egy napra a dinnyemagból. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, szorulást okozhat.

Készíthetsz belőle teát is úgy, hogy fél liter vízben lassú forralással 15 percig főzöl két kanál magot.

A dinnyemag csodát tesz a bőrrel is, erről bővebben a Ripost cikkében olvashatsz.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.