A csírákat és mikrozöldségeket nem csak a boltban vehetjük meg, de mi magunk is termeszthetjük otthon, még kert sem kell hozzá, csak néhány olyan eszköz, amely minden háztartásban fellelhető – írja a Fanny magazin.
A csírák a hajtás magból, gyökérből és a szárból állnak, míg a mikrozöldségeket gyökérzet nélkül szüreteljük. A mikrozöldeket talajszerű ültetőközegben, fényes helyen, alacsony páratartalmon növesztjük, reggel-este locsoljuk. A csíráztatáshoz ezzel szemben a magokat egy éjszakán át vízben áztatjuk, majd lecsepegtetjük, és egy csíráztatásra alkalmas edénybe tesszük. A magok csírázása párás, fényszegényebb helyen történik. Reggel és este leöblítjük. És hogy miért érdemes ezzel bíbelődni? Mert a csírák és mikrozöldségek koncentráltan tartalmazzák azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek a kifejlett növényben fellelhetők. Kiváló forrásai az A-, B-komplex, C, D, E és K-vitaminnak, kalciumnak, magnéziumnak, foszfornak, káliumnak, nátriumnak és szilíciumnak.
A mikrozöldségek ugyanolyan mennyiségben tartalmazzák a tápanyagokat, mint a csírák – valamennyiben negyven-ötvenszer annyi vitamin van, mint a már kifejlett növényben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.