Mint arról a Mindmegette is beszámolt, a húsvéti időszak előtt több száz gyerek betegedett meg, miután szalmonella baktérium által fertőzött Kinder márkájú terméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) fogyasztottak.
Nicolas Neykov, a Ferrero cég franciaországi igazgatója szerint azonban nem hanyagság miatt következett be a baj, hanem üzemzavar történt, ugyanis a vizsgálat kiderítette, hogy a fertőzésért egy vajtartály szűrője okolható a belgiumi arloni üzemben.
A cég szerint a botrány miatt 40 százalékkal csökkent a forgalmuk húsvétkor Európa-szerte, ez pedig több tízmillió eurós kárt okozott nekik. A visszahívott 3000 tonna terméket megsemmisítették, továbbá a Ferrero bejelentette, hogy mostantól az üzemekben végzett ellenőrzések 50 százalékát külsős laboratóriumokra bízzák.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.