A World 50 Top Pizza Awards, amit többen is a pizzériák Michelin-díjának neveznek, évente osztja ki a világ legjobb pizzájának és pizzaséfjének járó elismerést. A döntés egyébként a kritikusok titkos étteremlátogatásai során szerzett tapasztalati, pontozásai alapján születik.
A Londonban élő Michele Pascarella, a Napoli on the Road alapítója is bezsebelhette már ezt a díjat, akinek vendéglátóegysége egy food truckből nőtte ki magát. Michele más egyéb szakmai díjjal is büszkélkedhet, így ha ő azt állítja, hogy ez a helyes pizzaevés módja, akkor elhisszük neki.
- Gyakran előfordul, hogy már a készítés fázisában elrontják a pizzát. Nem egyszer találkoztam azzal a hibával, hogy túl sok feltétet pakolnak rá, ebből kifolyólag az alap elnehezül, a tészta élvezhetősége pedig lényegesen romlik. A másik szembetűnő gond, hogy sokan nem kézzel, hanem késel és villával igyekeznek elfogyasztani ezt az olasz eredetű ételt - írja a The Sun.
Arról is beszélt, hogy az italpárosítással is gyakran mellényúlunk, ám azt, hogy mi illik a legjobban a pizza mellé, nem fejtette ki. Azonban ha az olaszok véleményére vagyunk kíváncsiak, akkor egy kis kutatás után kiderül, hogy ők bizony ásványvizet, savanyú limonádét és sört kortyolgatnak pizzájuk mellé, ugyanis ezek a frissítők segítenek a tészta ízének kihangsúlyozásában, továbbá a sör megteremti a tészta sós és a feltétek édes ízei közti egyensúlyt.
Korábban Gianni Annoni is megosztotta véleményét a pizzaevésről a Dining Guide-nak adott interjújában. Mint mondja, az alábbi hat pontra érdemes odafigyelni, ha úgy szeretnénk enni, mint az olaszok.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.