Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Érdekességek

A híres pizzaséf állítja: sokan rosszul eszik a pizzát – te is közéjük tartozol?

pizza /Fotó: Shutterstock
Ezt az az elismert pizzaséf állítja, akinek pizzáját Európa legjobbjának választották. Igaz, a World 50 Top Pizza Awardson olasz éttermek nem indultak, mert őket külön díjazzák, így a megmérettetésen némi hendikeppel indul a többi nevező. Ennek ellenére nem vitathatjuk, hogy Michele Pascarella pizzériája, a Napoli on the Road tényleg megérdemli az elismerést, így ha a kritika tőlük érkezik, akkor elfogadjuk. Na, de nézzük, milyen hibákat ejtünk, ha pizzaevésre, illetve annak elkészítésre kerül a sor.

A World 50 Top Pizza Awards, amit többen is a pizzériák Michelin-díjának neveznek, évente osztja ki a világ legjobb pizzájának és pizzaséfjének járó elismerést. A döntés egyébként a kritikusok titkos étteremlátogatásai során szerzett tapasztalati, pontozásai alapján születik.

A Londonban élő Michele Pascarella, a Napoli on the Road alapítója is bezsebelhette már ezt a díjat, akinek vendéglátóegysége egy food truckből nőtte ki magát. Michele más egyéb szakmai díjjal is büszkélkedhet, így ha ő azt állítja, hogy ez a helyes pizzaevés módja, akkor elhisszük neki.

Gianni: Pizzát enni egyedül olyan szomorú /Fotó: Shutterstock
Gianni: Pizzát enni egyedül olyan szomorú /Fotó: Shutterstock

- Gyakran előfordul, hogy már a készítés fázisában elrontják a pizzát. Nem egyszer találkoztam azzal a hibával, hogy túl sok feltétet pakolnak rá, ebből kifolyólag az alap elnehezül, a tészta élvezhetősége pedig lényegesen romlik. A másik szembetűnő gond, hogy sokan nem kézzel, hanem késel és villával igyekeznek elfogyasztani ezt az olasz eredetű ételt - írja a The Sun.

Arról is beszélt, hogy az italpárosítással is gyakran mellényúlunk, ám azt, hogy mi illik a legjobban a pizza mellé, nem fejtette ki. Azonban ha az olaszok véleményére vagyunk kíváncsiak, akkor egy kis kutatás után kiderül, hogy ők bizony ásványvizet, savanyú limonádét és sört kortyolgatnak pizzájuk mellé, ugyanis ezek a frissítők segítenek a tészta ízének kihangsúlyozásában, továbbá a sör megteremti a tészta sós és a feltétek édes ízei közti egyensúlyt.

Korábban Gianni Annoni is megosztotta véleményét a pizzaevésről a Dining Guide-nak adott interjújában. Mint mondja, az alábbi hat pontra érdemes odafigyelni, ha úgy szeretnénk enni, mint az olaszok.

  • Mindenkinek fejenként egy pizza jár. Nem negyed, nem fél és nem kettő.
  • Mellé klasszikusan sör vagy szénsavas víz dukál.
  • A maradék pizzát otthagyjuk, soha nem visszük haza.
  • A tetejére ne kérjünk reszelt parmezánt.
  • Csípős peperoncino (chili) olajat vagy pelyheket viszont nagyon is érdemes!
  • Ebédkor, ha már nagyon éhesek vagyunk, megehetünk állva is egy pizzaszeletet egy pizzabárban. De akkor is igaz, hogy “pizzát enni egyedül olyan szomorú”.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.