A repülőgépeken több száz ember ember fodul meg naponta, és hiába a tökéletes fertőtlenítő takarítás - azért mindenhova nem fér oda a körültekintő személyzet. Légutas-kísérők árulták el, melyely azok a helyek, amiket jobb elkerülni, vagy legalábbis alaposan kezet mosni/kézfertőtlenítőzni érintésük után.
Mivel ezt mindenki megfogja, megnézi, forgatja, visszarakja, és a takarítószemélyzet a legritkább esetben törli le, ez garantált baktériumtanya - ézfertőtlenítés ajánlott!
A legjobb, ha letöröljük, mielőtt hozzányúlunk és/ vagy a törlőkendővel nyissuk ki a fejünk feletti zárt csomagtartókat, mivel azokat sokan és gyakran megérintik, és ritkán fertőtlenítik. A szuperbiztos az, ha miutá beraktunk vagy kivettünk belőle valamit, mossunk/töröljünk kezet!
Bár ezeket takarítják és alaposan fertőtlenítik, nem árt az elővigyázatosság: aTravelmath 2015-ös tanulmánya kimutatta, hogy a tálcás asztalokon négyzetcentiméterenként közel nyolcszor több baktérium található, mint a fej feletti szellőzőgombon. Töröld át, mielőtt enni kezdesz róla!
Bár a mosdókat, természtesen rendszeresen takarítják, a zárakat és az ajtókilincseket már kevésbé, így jobb, ha kézfertőtlenítőt használsz, amikor a mosdóba bemész, és miután kijössz, és bezárod, akkor is!
A végére hagytuk a legdurvábbat: a vizet. Anton Radchenko utazási szakértő, az AirAdvisor alapítója szerint ugyanis a repülőgépek saját csőhálózatán érkező víz kockázatot rejt magában. Bár a légitársaságoknak szigorú előírásokat kell betartaniuk, és rendszeresen vizsgálják a vízhálózatot és a vizet is, Radchenko szerint ezek ellenére kerülhet szennyeződés a csövekbe, így azt tanácsolja az utasoknak, hogy válasszák a palackozott vizeket és mindenképpen ügyeljenek a hosszú repülőutak során a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra.
(Forrás: in.hu, Travel + Leisure)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.