Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Január 4.: a babgulyás világnapja. Mutatjuk a legjobb receptet az ünnepléshez

Az év során sokféle ételnek ünnepelhetjük a világnapját, és nem is kezdődhetne a sor a babgulyásnál jobb fogással. A melengető, igencsak tartalmas leves kitűnő választás egy hűvös téli napon.

A babgulyás klasszikus magyaros étel, ugyanakkor világszerte ismert fogás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a külföldiek körében a legnépszerűbb tétel az étlapon, ráadásul január 4-én a világnapját ünnepelhetjük.

Klasszikus babgulyás
Klasszikus babgulyás

A jó babgulyás titka

Ugyan a babgulyásra is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, mégis van néhány útmutatás, amit kötelező (vagy legalábbis nagyon ajánlott) betartani.

  • Jó minőségű alapanyagok: A jó minőségű hús, a friss zöldségek és fűszerek elengedhetetlenek, ha igazán finom gulyást szeretnénk főzni.
  • Megfelelő babfajta: A babgulyás hagyományosan tarkababból készül, e tekintetben érdemes ragaszkodni a recepthez.
  • Gazdagon ízesítve: Zamatos ízt ad a levesnek az apróra vágott vöröshagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom, valamint a jó minőségű (legjobb a házi) pirospaprika – egyiket se spóroljuk ki a lábasból.
  • Türelem: A babgulyás elkészítése bizony időigényes folyamat, de a lassú főzés szükséges ahhoz, hogy az ízek a levesben jól összeérjenek – de a végeredmény minden percet megér.
  • Friss, ropogós kenyérrel tálalva: A babgulyás nem az igazi, ha nincs mellette egy-két ropogós héjú, puha belű kenyérszelet.

A legfinomabb babgulyás receptje>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.