Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

Január 4.: a babgulyás világnapja. Mutatjuk a legjobb receptet az ünnepléshez

Az év során sokféle ételnek ünnepelhetjük a világnapját, és nem is kezdődhetne a sor a babgulyásnál jobb fogással. A melengető, igencsak tartalmas leves kitűnő választás egy hűvös téli napon.

A babgulyás klasszikus magyaros étel, ugyanakkor világszerte ismert fogás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a külföldiek körében a legnépszerűbb tétel az étlapon, ráadásul január 4-én a világnapját ünnepelhetjük.

Klasszikus babgulyás
Klasszikus babgulyás

A jó babgulyás titka

Ugyan a babgulyásra is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, mégis van néhány útmutatás, amit kötelező (vagy legalábbis nagyon ajánlott) betartani.

  • Jó minőségű alapanyagok: A jó minőségű hús, a friss zöldségek és fűszerek elengedhetetlenek, ha igazán finom gulyást szeretnénk főzni.
  • Megfelelő babfajta: A babgulyás hagyományosan tarkababból készül, e tekintetben érdemes ragaszkodni a recepthez.
  • Gazdagon ízesítve: Zamatos ízt ad a levesnek az apróra vágott vöröshagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom, valamint a jó minőségű (legjobb a házi) pirospaprika – egyiket se spóroljuk ki a lábasból.
  • Türelem: A babgulyás elkészítése bizony időigényes folyamat, de a lassú főzés szükséges ahhoz, hogy az ízek a levesben jól összeérjenek – de a végeredmény minden percet megér.
  • Friss, ropogós kenyérrel tálalva: A babgulyás nem az igazi, ha nincs mellette egy-két ropogós héjú, puha belű kenyérszelet.

A legfinomabb babgulyás receptje>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.