Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Érdekességek

Január 4.: a babgulyás világnapja. Mutatjuk a legjobb receptet az ünnepléshez

Az év során sokféle ételnek ünnepelhetjük a világnapját, és nem is kezdődhetne a sor a babgulyásnál jobb fogással. A melengető, igencsak tartalmas leves kitűnő választás egy hűvös téli napon.

A babgulyás klasszikus magyaros étel, ugyanakkor világszerte ismert fogás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a külföldiek körében a legnépszerűbb tétel az étlapon, ráadásul január 4-én a világnapját ünnepelhetjük.

Klasszikus babgulyás
Klasszikus babgulyás

A jó babgulyás titka

Ugyan a babgulyásra is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, mégis van néhány útmutatás, amit kötelező (vagy legalábbis nagyon ajánlott) betartani.

  • Jó minőségű alapanyagok: A jó minőségű hús, a friss zöldségek és fűszerek elengedhetetlenek, ha igazán finom gulyást szeretnénk főzni.
  • Megfelelő babfajta: A babgulyás hagyományosan tarkababból készül, e tekintetben érdemes ragaszkodni a recepthez.
  • Gazdagon ízesítve: Zamatos ízt ad a levesnek az apróra vágott vöröshagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom, valamint a jó minőségű (legjobb a házi) pirospaprika – egyiket se spóroljuk ki a lábasból.
  • Türelem: A babgulyás elkészítése bizony időigényes folyamat, de a lassú főzés szükséges ahhoz, hogy az ízek a levesben jól összeérjenek – de a végeredmény minden percet megér.
  • Friss, ropogós kenyérrel tálalva: A babgulyás nem az igazi, ha nincs mellette egy-két ropogós héjú, puha belű kenyérszelet.

A legfinomabb babgulyás receptje>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.