Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Ez a titkos kód! Így jelzi a személyzetnek Erzsébet királynő, hogy mit szeretne enni

Erzsébet királynő
A Buckingham Palota egykori séfje, Darren McGrady elárulta, hogy milyen kódokkal kommunikál Erzsébet királynő a személyzetével. Többek között lerántotta a leplet arról, hogy jelzi, ha nem egyedül szeretné elfogyasztani a vacsoráját.

Erzsébet királynő egy vörös, bőrkötésű könyvet szokott kapni a séfektől, ami tele van franciául írott receptekkel. Ezek közül válogathat, hogy milyen ételeket szolgáljanak fel neki az elkövetkezendő napokban - írja a Hello! magazin.

„Három nappal korábban összeállítjuk neki a menüt, hogy legyen időnk beszerezni az alapanyagokat. A séfek kiválasztják a recepteket, ő pedig kihúzza azokat, amiket nem szeretne megkóstolni” - mesélte McGrady.

Ha az egész oldalt áthúzza, az azt jelenti, hogy aznap vacsorameghívása van, és nem a palotában fog enni. Ha pedig vendége érkezik, akkor 2-3 strigulával jelzi a séfeknek, hogy aznap nem egyedül lesz az asztalnál, így több adag ételre lesz szükség.

Tiltólistás étel

Van egy olyan alapanyag, ami biztosan nem kerül bele a bőrkötéses könyvbe, ugyanis Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma.

„Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket” - mesélte McGardy. Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. „Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, hiszen nagyon kellemetlen lenne, ha a másnapi találkozóján megéreznék rajta a fokhagymaszagot. ”

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.