Erzsébet királynő egy vörös, bőrkötésű könyvet szokott kapni a séfektől, ami tele van franciául írott receptekkel. Ezek közül válogathat, hogy milyen ételeket szolgáljanak fel neki az elkövetkezendő napokban - írja a Hello! magazin.
„Három nappal korábban összeállítjuk neki a menüt, hogy legyen időnk beszerezni az alapanyagokat. A séfek kiválasztják a recepteket, ő pedig kihúzza azokat, amiket nem szeretne megkóstolni” - mesélte McGrady.
Ha az egész oldalt áthúzza, az azt jelenti, hogy aznap vacsorameghívása van, és nem a palotában fog enni. Ha pedig vendége érkezik, akkor 2-3 strigulával jelzi a séfeknek, hogy aznap nem egyedül lesz az asztalnál, így több adag ételre lesz szükség.
Van egy olyan alapanyag, ami biztosan nem kerül bele a bőrkötéses könyvbe, ugyanis Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma.
„Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket” - mesélte McGardy. Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. „Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, hiszen nagyon kellemetlen lenne, ha a másnapi találkozóján megéreznék rajta a fokhagymaszagot. ”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.