Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Gianni elárulta, melyik magyar szokás bosszantja legjobban

Az olasz és a magyar kávézási szokások sokban eltérnek egymástól. Az egyik leglényegesebb különbség, hogy míg mi, magyarok bármikor megiszunk egy óriási bögre tejeskávét vagy kapucsínót, addig az olaszoknál ez szinte szentségtörésnek számít. Gianni most tiszta vizet öntött a pohárba.

Gianni Annoni sok-sok éve él Magyarországon, itt alapított családot, itt vezet éttermet, és ahogy ő maga többször is hangsúlyozta, szereti is hazánkat. Az olasz gyökereit azonban nem feledte az évek alatt – legnagyobb szerencsénkre. Ugyanis Gianni az Instagram-oldalán időről időre hasznos tartalmakat oszt meg a követőivel, ideértve az olasz ételek elkészítésének fortélyait és az olasz kultúra sajátosságait.

Kapucsínót az olaszok csak délelőtt isznak, legfőképpen a reggeli mellé /Fotó: Shutterstock
Kapucsínót az olaszok csak délelőtt isznak, legfőképpen a reggeli mellé /Fotó: Shutterstock

Tilos a kapucsínó

Nemrégiben a kávézási szokások legszembetűnőbb különbségére hívta fel a követői figyelmét. A Metropol szúrta ki azt az Insta-videót, amelyben elmondta, hogy az olaszok sosem isznak kapucsínót 11 óra után. A tejes-habos kávét kizárólag a délelőtti órákban, legfőképpen a(z édes) reggeli mellé fogyasztják. Tehát amikor ebéd után kávézni szeretnénk, szóba sem jöhet a tejeskávé, sem a latte macchiato vagy a kapucsínó.

Mit ihatunk helyette?

Gianni nem csak kioktat a kávézási szokások helyességéről, két alternatívát is mutat a kapucsínó helyett. Mindkettő eszpresszóalapú, kevés tejet tartalmazó ital.

A macchiato caldo egy kevés meleg tejjel felöntött eszpresszó, egy pici habbal. Mivel az ital meleg, könnyen elkeverhetjük benne a cukrot vagy egyéb ízesítőszert.
A kapucsínó másik „kistestvére” a macchiato freddo, ami szintén eszpresszóalapú ital, amihez egy kevés hideg tejet kapunk, méghozzá külön kis kancsóban. Ez azért fontos, hogy az édesítére használt cukor (vagy édesítőszer) elolvadjon a még forró kávéban, a tejet pedig csak ezt követően adjuk hozzá.

Mitől lesz tökéletes az otthoni kávé?

Nem feltétlenül kell kávézóba mennünk egy ízletes eszpresszóért. Otthon, a kotyogósban is elkészíthetjük a tökéletes feketét. Ahhoz hogy tökéletes legyen a végeredmény, 5 alapvető szabályt mindenképpen be kell tartanunk. Például nem szabad mosogatószerrel tisztítani a kávéfőzőt, illetve tilos teletömni kávéval a tölcsért. Ha kíváncsi vagy a többi jótanácsra, nézd meg a tökéletes kotyogós kávé titkairól szóló videónkat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.