A vendéglátás és a kábítószer viszonyáról nyilatkozott a The Guardiannak a világhírű sztárséf, Gordon Ramsay, akinek hamarosan bemutatják "Gordon Ramsay on Cocaine" című dokumentumfilmjét. A szakács azt állítja, a drog nagy százalékban jelen van az éttermekben. Egyszer például előfordult vele, hogy egy jótékonysági eseményen megkérték: szórjon meg kokainnal egy szuflét.
"Amikor kiért a desszert, odajött hozzám egy pár, és azt mondták, mindenki nagyon örül nekem az asztalnál, de nem tudnék-e egy olyan szuflét készíteni, amilyet még soha: porcukorral elkevert kokainnal megszórva? Nevettem, de nem voltam rá hajlandó. Megszórtam cukorral a szuflé tetejét, majd megkaramellizáltam, hogy ne lehessen megállapítani, mi is van rajta pontosan. Végül köszönés nélkül leléptem a hátsó ajtón" - mesélte Ramsay, aki 31 menő étterem mosdóját is megvizsgáltatta világszerte. 1 kivételével mindenhol találtak kokainozásra utaló nyomokat. Szerinte ez "az iparág mocskos kis titka".
A skót származású séf egy karácsonyi vacsorán annak is szemtanúja volt, hogy az egyik vendég egy tányérral ment ki a mosdóba, hogy arról szippantsa fel a kokaint. Visszatérve megkérte a pincért, hogy cserélje ki a tányérját egy tisztára.
A sztárszakácsnak egyébként volt már dolga kábítószerekkel, ugyanis az egyik vezető séfje, David Dempsey 2003-ban meghalt, miután kokaint fogyasztott, Ramsay testvére pedig régóta heroinfüggő, és lassan fél éve nem tudnak róla semmit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.