Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Érdekességek

Gordon Ramsay tanácsa: ezekre figyelj, amikor étlapról rendelsz!

Néha kimondottan nehezen döntjük el, mit is rendeljünk az étteremben – különösen, ha nem ismerjük jól a helyet. A világhírű séf, Gordon Ramsay azonban segít, és elárulja, mire kell figyelni, miközben az étlapot böngészed.

Ha valaki, hát Gordon Ramsay tudja, hogy mik azok a csábító jelzők, amelyekkel az étterem-tulajdonosok megpróbálják levenni a lábukról a vendégeket. A Michelin-csillagos sztárséf most megosztja ezeket – íme!

Vannak olyan kifejezések egy étlapon, amelyekre nem árt, ha figyelsz! / Fotó: Shutterstock
Vannak olyan kifejezések egy étlapon, amelyekre nem árt, ha figyelsz! / Fotó: Shutterstock

Amikor étterembe megyünk, nem azért nézegetjük az étlapot hosszasan, mert azt próbáljuk kitalálni, vajon mi rejtőzik a szavak között: egyszerűen csak alaposan megnézzük a leírásokat és a képeket (ha vannak). Ám kiderült, hogy egyes kifejezések meglehetősen gyakran szerepelnek az étlapon, és ezekre jó, ha figyelünk. A Daily Mailnek adott interjújában a séf elárulta, melyek azok a szavak, amelyek láttán jó, ha azonnal villogni kezd a vörös lámpa a fejünkben!

„Az ország legjobb…”

Gordon szerint nagy hiba olyan ételt rendelni, ami előtt „a világ legjobbja”, „híres”, vagy „az ország legjobbja” jelző szerepel. „Honnan tudjuk ezt? Ki mondta? Kinek az ízlését tükrözi ez?” – kérdezi a séf, joggal.

„Különlegességeink”

A sztárszakács szerint ne válasszunk olyan ételeket az étlapról, amelyeket különlegesnek neveznek – főleg, ha sok van belőlük… „Ha 10 specialitás van az étlapon, az azt jelenti, hogy semmi sem igazán különleges, egyedi.”

„A nap levese”

Ramsay szerint soha nem szabad napi levest kérni, mert az valami olyan lehet, amitől az étterem szeretne aznap megszabadulni. Könnyen előfordulhat például, hogy a leves az előző napi „különlegességekből” maradt…

Tuti tipp

Gordon Ramsay szerint úgy tudhatjuk meg, mit az étterem legjobb fogása, ha megkérdezzük a pincértől. A felszolgálók ugyanis a legtöbb helyen megkósolják az étlapon szereplő ételeket, és elmondhatják a véleményüket a választásunkról – ez pedig sokkal hitelesebb minden étlapon szereplő jelzőnél.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.