Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Érdekességek

Gordon Ramsay tanácsa: ezekre figyelj, amikor étlapról rendelsz!

Néha kimondottan nehezen döntjük el, mit is rendeljünk az étteremben – különösen, ha nem ismerjük jól a helyet. A világhírű séf, Gordon Ramsay azonban segít, és elárulja, mire kell figyelni, miközben az étlapot böngészed.

Ha valaki, hát Gordon Ramsay tudja, hogy mik azok a csábító jelzők, amelyekkel az étterem-tulajdonosok megpróbálják levenni a lábukról a vendégeket. A Michelin-csillagos sztárséf most megosztja ezeket – íme!

Vannak olyan kifejezések egy étlapon, amelyekre nem árt, ha figyelsz! / Fotó: Shutterstock
Vannak olyan kifejezések egy étlapon, amelyekre nem árt, ha figyelsz! / Fotó: Shutterstock

Amikor étterembe megyünk, nem azért nézegetjük az étlapot hosszasan, mert azt próbáljuk kitalálni, vajon mi rejtőzik a szavak között: egyszerűen csak alaposan megnézzük a leírásokat és a képeket (ha vannak). Ám kiderült, hogy egyes kifejezések meglehetősen gyakran szerepelnek az étlapon, és ezekre jó, ha figyelünk. A Daily Mailnek adott interjújában a séf elárulta, melyek azok a szavak, amelyek láttán jó, ha azonnal villogni kezd a vörös lámpa a fejünkben!

„Az ország legjobb…”

Gordon szerint nagy hiba olyan ételt rendelni, ami előtt „a világ legjobbja”, „híres”, vagy „az ország legjobbja” jelző szerepel. „Honnan tudjuk ezt? Ki mondta? Kinek az ízlését tükrözi ez?” – kérdezi a séf, joggal.

„Különlegességeink”

A sztárszakács szerint ne válasszunk olyan ételeket az étlapról, amelyeket különlegesnek neveznek – főleg, ha sok van belőlük… „Ha 10 specialitás van az étlapon, az azt jelenti, hogy semmi sem igazán különleges, egyedi.”

„A nap levese”

Ramsay szerint soha nem szabad napi levest kérni, mert az valami olyan lehet, amitől az étterem szeretne aznap megszabadulni. Könnyen előfordulhat például, hogy a leves az előző napi „különlegességekből” maradt…

Tuti tipp

Gordon Ramsay szerint úgy tudhatjuk meg, mit az étterem legjobb fogása, ha megkérdezzük a pincértől. A felszolgálók ugyanis a legtöbb helyen megkósolják az étlapon szereplő ételeket, és elmondhatják a véleményüket a választásunkról – ez pedig sokkal hitelesebb minden étlapon szereplő jelzőnél.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.