Mivel ma már egyre fontosabb, hogy könnyen és pontosan tájékozódhassunk egy-egy termékről, ezért a csomagoláson szereplő tájékoztatás nem lehet félreérthető. Éppen ezért a szakemberek úgy döntöttek, hogy növényi alapú alternatívák esetén korlátozni kell bizonyos kifejezések használatát.
Az Európai Parlament még januárban szavazta meg a halászati és akvakultúra forgalmazási szabványairól szóló jelentést. Ebben többek között az is szerepel, hogy a helyes címkézési rendszer létfontosságú az élelmiszercsalás, például a téves címkézés és a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat elleni küzdelemben – írja a nak.hu.
A szakértők úgy vélik, hogy a „hal” vagy „halfajok” kereskedelmi nevet az egységes piacon az állati eredetű halászati vagy akvakultúra-termékek számára kell fenntartani.
Éppen ezért fontos, hogy minél előbb felülvizsgálják az imént említett termékeket utánzó növényi alapú összetevők címkézésére és kiszerelésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, mert csak ezáltal kaphatunk pontos tájékoztatást az adott termékről.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.