Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Végéhez érhet a halmentes halrudak időszaka? Hamarosan tudni fogjuk, mi kerül a kosarunkba, ugyanis a csomagoláson található információk nem lehetnek megtévesztőek.

Mivel ma már egyre fontosabb, hogy könnyen és pontosan tájékozódhassunk egy-egy termékről, ezért a csomagoláson szereplő tájékoztatás nem lehet félreérthető. Éppen ezért a szakemberek úgy döntöttek, hogy növényi alapú alternatívák esetén korlátozni kell bizonyos kifejezések használatát.

A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock
A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock

Az Európai Parlament még januárban szavazta meg a halászati ​​és akvakultúra forgalmazási szabványairól szóló jelentést. Ebben többek között az is szerepel, hogy a helyes címkézési rendszer létfontosságú az élelmiszercsalás, például a téves címkézés és a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat elleni küzdelemben – írja a nak.hu.

A szakértők úgy vélik, hogy a „hal” vagy „halfajok” kereskedelmi nevet az egységes piacon az állati eredetű halászati vagy akvakultúra-termékek számára kell fenntartani.

Éppen ezért fontos, hogy minél előbb felülvizsgálják az imént említett termékeket utánzó növényi alapú összetevők címkézésére és kiszerelésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, mert csak ezáltal kaphatunk pontos tájékoztatást az adott termékről.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.