Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Végéhez érhet a halmentes halrudak időszaka? Hamarosan tudni fogjuk, mi kerül a kosarunkba, ugyanis a csomagoláson található információk nem lehetnek megtévesztőek.

Mivel ma már egyre fontosabb, hogy könnyen és pontosan tájékozódhassunk egy-egy termékről, ezért a csomagoláson szereplő tájékoztatás nem lehet félreérthető. Éppen ezért a szakemberek úgy döntöttek, hogy növényi alapú alternatívák esetén korlátozni kell bizonyos kifejezések használatát.

A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock
A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock

Az Európai Parlament még januárban szavazta meg a halászati ​​és akvakultúra forgalmazási szabványairól szóló jelentést. Ebben többek között az is szerepel, hogy a helyes címkézési rendszer létfontosságú az élelmiszercsalás, például a téves címkézés és a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat elleni küzdelemben – írja a nak.hu.

A szakértők úgy vélik, hogy a „hal” vagy „halfajok” kereskedelmi nevet az egységes piacon az állati eredetű halászati vagy akvakultúra-termékek számára kell fenntartani.

Éppen ezért fontos, hogy minél előbb felülvizsgálják az imént említett termékeket utánzó növényi alapú összetevők címkézésére és kiszerelésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, mert csak ezáltal kaphatunk pontos tájékoztatást az adott termékről.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.