Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Végéhez érhet a halmentes halrudak időszaka? Hamarosan tudni fogjuk, mi kerül a kosarunkba, ugyanis a csomagoláson található információk nem lehetnek megtévesztőek.

Mivel ma már egyre fontosabb, hogy könnyen és pontosan tájékozódhassunk egy-egy termékről, ezért a csomagoláson szereplő tájékoztatás nem lehet félreérthető. Éppen ezért a szakemberek úgy döntöttek, hogy növényi alapú alternatívák esetén korlátozni kell bizonyos kifejezések használatát.

A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock
A jövőben pontosan tudni fogjuk, ha nem halrudat eszünk / Fotó: Shutterstock

Az Európai Parlament még januárban szavazta meg a halászati ​​és akvakultúra forgalmazási szabványairól szóló jelentést. Ebben többek között az is szerepel, hogy a helyes címkézési rendszer létfontosságú az élelmiszercsalás, például a téves címkézés és a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat elleni küzdelemben – írja a nak.hu.

A szakértők úgy vélik, hogy a „hal” vagy „halfajok” kereskedelmi nevet az egységes piacon az állati eredetű halászati vagy akvakultúra-termékek számára kell fenntartani.

Éppen ezért fontos, hogy minél előbb felülvizsgálják az imént említett termékeket utánzó növényi alapú összetevők címkézésére és kiszerelésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, mert csak ezáltal kaphatunk pontos tájékoztatást az adott termékről.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.