Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

Végre kiderült, hogyan kellene melegíteni az ételt a mikróban

Lehet, hogy eddig te is helytelenül használtad a mikrót? Egy nő rájött, mit rontunk el mindannyian. Vajon így melegítitek az ételeket a mikrohullámú sütőben? Meglepő ez a felfedezés, igaz?

Te is találkozhattál már azzal a jelenséggel, hogy hiába melegíted sokáig a mikróban az ételt, az eredmény végül az, hogy a tányér és az étel széle tűzforró, de az étel belül hideg marad. Különösen sokkoló élmény ez levesek esetében, amikor a második-harmadik kanálnál derül ki, hogy a leves bizony hideg, és az étkezést megszakítva újra a mikróhoz kell járulnunk.

Lehetséges, hogy nem mindegy, hogyan melegítjük az ételt a mikroban (Shutterstock)
Lehetséges, hogy nem mindegy, hogyan melegítjük az ételt a mikroban (Shutterstock)

A TikTokon terjed egy videó arról, hogyan előzhetjük meg ezt a katasztrófát.

Íme a nagy titok, hogy kell helyesen melegíteni az ételt a mikróban

A rövid TikTok snittből megtudhatjuk, azért marad a közepén hideg az étel, mert nem a megfelelő pozícióba állítjuk a melegíteni kívánt ételt a mikróban. A videó szerint ugyanis a mikro forgótányérjának szélére kell helyezni az ételt, hogy az egyenletesen fel tudjon melegedni.

Az instant bölcsesség természetesen nem aratott osztatlan sikert: míg sokan megköszönték a tanácsot, mások úgy gondolják, az egész finoman szólva is csacsiság.

Egy szakértő is hozzászólt a lifehackhez. Colin Jones, az Appliances Online munkatársa a News.com.au-nak azt mondta, az ételek pozícionálása a forgótányéron nem befolyásolja a melegítést. Hogy hol lesznek forró és hideg foltok, az teljesen független attól, hogy az ételt az üvegtányér oldalára vagy a közepére helyezzük.

Nos, érdemes egy próbát tenni, hátha valamit mégiscsak segít ez a konyhai praktika.

Ez is érdekelhet:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.