Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Kirchner László: már gyerekként tudtam, hogy böllér leszek

Akárcsak a régi időkben, napjainkban is októbertől áprilisig tart a disznóvágási szezon. Az állandóságot ezenkívül már nem sok minden jelenti, mert a régi hagyományok lassan feledésbe merülnek. Ez persze nem feltétlenül jelent rosszat, de amikor Kirchner László böllér még gyerekként tevékenykedett a malac körül, akkor még másképpen mentek a dolog.

A teljesség igénye nélkül például a szalmás perzselést felváltotta a gázpalackos, a fűszerezés ma már dekára, nem (csak) kóstolás után történik, na meg több helyen inkább számít turisztikai attrakciónak egy jó disznótoros, mintsem családi elfoglaltságnak, amikor a füstölő és a kamra feltöltése volt a cél. Három dolog azonban biztosan nem változik, még ha az eszközökön könnyítettünk is; a kemény munka, a komoly szakértelmet igénylő feldolgozás, na és persze a korán kelés. Kirchner László egy rövid videóban arról beszél, milyen egy böllér élete.

Ha te is szereted a disznóságokat, akkor Mészáros Balázs, a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában igazán kedvedre való finomságokkal szolgál. Bemutatta már a malac részeit, és egy istenien finom sütnivaló kolbászt is elkészített, majd a hamisítatlan májas hurka, és az abált szalonna rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk. Ne maradjatok le a húsos finomságokról, inkább csatlakozzatok ti is a Mindmegette Húsiskolájához!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.