Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Érdekességek

Felháborodtak az olasz séfek a Heinz legújabb terméke miatt

Hatalmas felháborodást váltott ki az olaszok körében, amikor az amerikai élelmiszergyártó cég, a Heinz bejelentette legújabb termékét. A népszerű szószok gyártója a carbonara konzerves verzióját dobja hamarosan piacra.

Szeptembertől lesz kapható a carbonara konzerves változata, melyet így hirdet a Heinz: „tészta krémes szószban pancettával”. A termék eleinte az Egyesült Királyság szupermarketeiben lesz kapható, később azonban várható a további terjesztése is. A Heinz úgy véli, a konzervcarbonara „tökéletes megoldás egy gyors és tartalmas otthoni étkezéshez”, az olaszok azonban másképp vélekednek erről.

A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock
A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock

Neves olaszországi séfek kiakadtak a Heinz termékén

Több olasz gasztronómiai szakember is hangot adott nemtetszésének, Gianfranco Vissani séf például az mondta, a Heinznek „szégyellnie kellene magát”, hiszen új termékükkel „tönkreteszik az olasz kultúrát és konyhát”.

A római Glass Hostaria étterem séfje, Cristina Bowerman „borzasztó ötletnek” és a „konyha meggyalázásának” nevezte a konzerves verziót.

Miből áll az igazi carbonara?

A tésztaétel eredete vitatott, ahogyan a receptről is megoszlanak az elképzelések. A tradicionális carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Vannak, akik fokhagymával tovább ízesítik, mások tojás helyett tejszínt használnak. Az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de valójában nagyon könnyű elrontani. Videónkból kiderül, mire kell figyelni a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

(Forrás: The Local)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.