Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Érdekességek

Felháborodtak az olasz séfek a Heinz legújabb terméke miatt

Hatalmas felháborodást váltott ki az olaszok körében, amikor az amerikai élelmiszergyártó cég, a Heinz bejelentette legújabb termékét. A népszerű szószok gyártója a carbonara konzerves verzióját dobja hamarosan piacra.

Szeptembertől lesz kapható a carbonara konzerves változata, melyet így hirdet a Heinz: „tészta krémes szószban pancettával”. A termék eleinte az Egyesült Királyság szupermarketeiben lesz kapható, később azonban várható a további terjesztése is. A Heinz úgy véli, a konzervcarbonara „tökéletes megoldás egy gyors és tartalmas otthoni étkezéshez”, az olaszok azonban másképp vélekednek erről.

A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock
A spagetti után most a carbonara konzerves változatát dobja piacra a Heinz /Fotó: Shutterstock

Neves olaszországi séfek kiakadtak a Heinz termékén

Több olasz gasztronómiai szakember is hangot adott nemtetszésének, Gianfranco Vissani séf például az mondta, a Heinznek „szégyellnie kellene magát”, hiszen új termékükkel „tönkreteszik az olasz kultúrát és konyhát”.

A római Glass Hostaria étterem séfje, Cristina Bowerman „borzasztó ötletnek” és a „konyha meggyalázásának” nevezte a konzerves verziót.

Miből áll az igazi carbonara?

A tésztaétel eredete vitatott, ahogyan a receptről is megoszlanak az elképzelések. A tradicionális carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Vannak, akik fokhagymával tovább ízesítik, mások tojás helyett tejszínt használnak. Az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de valójában nagyon könnyű elrontani. Videónkból kiderül, mire kell figyelni a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

(Forrás: The Local)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.