Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Érdekességek

Lőrincz György, a Babel konyhafőnöke lett az év séfje

Lőrincz György, a Babel Budapest konyhafőnöke lett az év séfje
A Babel Budapest konyhafőnöke, Lőrincz György nyerte az Év séfjének járó elismerést, amelyet a Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján adtak át.

Az elsősorban magyar-regionális jellegű konyhájáról ismert fine dining étterem emellett magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján is, így a hazai mezőnyben a második legnagyobb elért pontszám birtokosa lett.

Lőrincz György, a Babel Budapest konyhafőnöke lett az év séfje
Lőrincz György, a Babel Budapest konyhafőnöke lett az év séfje

Hét évvel ezelőtt sous chefként, azaz konyhafőnök helyettesként kezdte pályáját a Babelben Lőrincz György, ekkor a kreativitásért és az innovációért felelt, ma pedig már executive-ként járul hozzá az étterem sikeréhez.

A konyhafőnököt az Év séfjének nevezte a Gault & Millau Magyarország, az étteremminősítési rendszert is működtető gasztromagazin 2016-os étterem- és borkalauzának sajtóbemutatóján adta át a rangos elismerést Lőrincz Györgynek, aki elsősorban a csapatmunkának tulajdonítja a sikert. A séf idén húsz éve tölti ideje nagy részét a konyhában.

„A konyhában eltöltött évek alatt végigjártam a ranglétrát, szerintem ez is kellett hozzá, hogy ma itt tartsak. Szeretem, hogy annyi lehetőség rejlik az ételkészítésben, egy hangulat, egy kép, egy tárgy vagy egy illat is inspirálóan hathat. Örömmel tölt el, hogy a szakma egy nagy presztízsű díjjal ismeri el a munkámat. Hatalmas dolog ez a kitüntetés, de elsősorban nem a díjakért dolgozom. Szeretek jót adni az embereknek, és számomra az a legnagyobb siker, amikor este elégedett vendégekkel tudom megtölteni az éttermet” – vallotta be a konyhafőnök, aki 2008 óta erősíti a Babel csapatát.

„Nagyon örülünk a séfünk elismerésének, jó visszaigazolást kapni, hogy olyan úton halad a Babel, amire méltán büszkék lehetünk. Lőrincz György mind a felhasznált alapanyagokat illetően, mind a konyhatechnológiai ismeretei tekintetében is meghatározó személyiség a szakmában, nem beszélve a minőség standard-ről, ami a kezdetektől meghatározó számunkra. Munkáját mindig nagyfokú kreativitás jellemzi, mely tetten érhető minden egyes általa készített fogáson” – nyilatkozta Hlatky-Schlichter Hubert a Babel, KIOSK, Terasz étterem tulajdonosa.

A Babel Budapest magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján
A Babel Budapest magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján

Hozzátette: az étterem sikeréhez a tulajdonosi szemlélet, az étteremvezető, a sommelier és a séf munkakapcsolaton túlmutató együttműködése is szükséges, akik a hellyel együtt lélegezve élnek, és álmodják meg a részleteket. Idén tavasszal a Babel csapata elsőként álmodta meg, és állította össze hazánk első vegán fine dining étlapját.

Az eddig elért eredményeknek köszönhetően a Babel újabb szintet lépett a Gault & Millau pont- és sipkarendszerében, és így letörölhetetlenül felírta magát a nagy nemzetközi gasztrotérképre.

„Tizenötről tizenhat pontra emelkedett a Babel értékelése, ami Magyarországon a második legnagyobb elért pontszám. Ehhez a nagyszerű eredményhez egyértelműen hozzájárult Gyuri teljesítménye, akit az Év séfjének nevezett a Gault & Millau. Ez a legrangosabb magyarországi szakmai elismerés, ami a legfontosabb egy séf életében. Gyurit a kitüntetés mellett az a megtiszteltetés is érte, hogy a Gault & Millau francia vezetősége személyesen hívta meg Párizsba, ahol találkozhat az év francia séfjével is” – folytatta Hubert.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.