Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Drága, különleges, szinte sehol sem kapni. Mi értelme? Honnan jön? És a legfontosabb, mire használjuk egy átlagos háztartásban?

Betanított kutyákkal és disznókkal kerestetik fel a lelőhelyeit, hiszen a föld alatt, szimbiózisban él egy fának a gyökerével, amellyel egymást segítik a növekedésben. MEgtalálni, szuperfejlett szaglószerv nélküllehetetlen, így aki szarvasgombászásra adná a fejét, csakis hozzáértő kísérővel induljon útnak!

Húsgombócok szarvasgombás mártással>>>
Hosszú történelem

A szarvasgomba a történelemben is felbukkan időnként, már az ókori Mezopotámiából is vannak feljegyzések róla. Majd feledésbe merül és a reneszánsz fedezte fel újra magának. Igazán híressé azonban ezt is a francia konyha tette, a 19. században. Magyarországon is akkortájt vált ismertté a szarvasgomba, és azóta is előszerettel fogyasztjuk - igaz csaktirkán,ünnepi alkalmakkor, hiszen .

Fehér szarvasgomba
Fehér szarvasgomba

Bélszín szarvasgombával>>>
Fogyasztása

Természetesen frissen a legjobb. Amikor épp nincs szezonja vásárolhatunk konzerv, illetve fagyasztott formában is. Általában jellegtelen ízű ételek mellé eszik, (tészták, rizottók, vagy egy sima vajas kenyér) hogy a gomba íze érvényesüljön. Vásárolhatunk szarvasgombás ízesítésű krémeket, pástétomokat, olajokat is, amivel plusz, pikáns ízt adhatunk az ételeinknek.

Töltött gombafejek szarvasgombaolajjal>>>

Bonbonos dobozok gyakori felirata a truffle, vagyis trüffel. A szarvasgombát is truffle-nek hívják. A híres, francia, fekete szarvasgomba (Tuber melanosporum) kinézete igencsak hasonló a rücskös felületű édességre.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.