Betanított kutyákkal és disznókkal kerestetik fel a lelőhelyeit, hiszen a föld alatt, szimbiózisban él egy fának a gyökerével, amellyel egymást segítik a növekedésben. MEgtalálni, szuperfejlett szaglószerv nélküllehetetlen, így aki szarvasgombászásra adná a fejét, csakis hozzáértő kísérővel induljon útnak!
A szarvasgomba a történelemben is felbukkan időnként, már az ókori Mezopotámiából is vannak feljegyzések róla. Majd feledésbe merül és a reneszánsz fedezte fel újra magának. Igazán híressé azonban ezt is a francia konyha tette, a 19. században. Magyarországon is akkortájt vált ismertté a szarvasgomba, és azóta is előszerettel fogyasztjuk - igaz csaktirkán,ünnepi alkalmakkor, hiszen .
Természetesen frissen a legjobb. Amikor épp nincs szezonja vásárolhatunk konzerv, illetve fagyasztott formában is. Általában jellegtelen ízű ételek mellé eszik, (tészták, rizottók, vagy egy sima vajas kenyér) hogy a gomba íze érvényesüljön. Vásárolhatunk szarvasgombás ízesítésű krémeket, pástétomokat, olajokat is, amivel plusz, pikáns ízt adhatunk az ételeinknek.
Bonbonos dobozok gyakori felirata a truffle, vagyis trüffel. A szarvasgombát is truffle-nek hívják. A híres, francia, fekete szarvasgomba (Tuber melanosporum) kinézete igencsak hasonló a rücskös felületű édességre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.