Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Érdekességek

Magyar a világ legdrágább bora - 11 millió forintot ér egy palack

40 ezer dollárért (11 millió forintért) vásárolt meg egy pekingi magánszemély egy üveg tokaji bort. A fortune.com beszámolója szerint ezzel a magyar bor a világ legdrágább bora.

A 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért hatalmas összeget fizetett egy kínai vásárló. 40 ezer dollárt, azaz 11 millió forintot sem sajnált a borkülönlegességért.

A fortune.com beszámolója szerint ebből a különlegességből mindössze 18 palackkal gyártottak a híres magyar borvidéken. A cikk részletesen foglalkozik azzal, hogy miért kerül ilyen sokba ez a bor. Elsősorban azért, mert hatalmas a gyártási költsége.

Egy üveg Esszencia előállításához több mint 180 kg szőlő szükséges, amit hosszan érlelnek. Ráadásuk minden szőlőszemet kézzel szednek le. Ez a bor abban különbözik a többi tokajitól, hogy teljes egészében aszú szőlőt használnak a készítéséhez, nem kevernek hozzá más szőlőfajtát, hogy hígítsanak az édességén.

A cikkben nyilatkozó Tom Hudson borszakértő szerint a 2008 esztendő szüret szempontjából kimagaslóan erős év volt, és ez a fajta bor olyan, ami még 100 évnél is tovább is eláll. Tehát egy borgyűjtőnek valóban kincset ér a gyűjteményében.

JÓ TUDNI! MELYIK HÚSHOZ MILYEN BOR ILLIK? >>>

ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.