Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Magyar a világ legdrágább bora - 11 millió forintot ér egy palack

40 ezer dollárért (11 millió forintért) vásárolt meg egy pekingi magánszemély egy üveg tokaji bort. A fortune.com beszámolója szerint ezzel a magyar bor a világ legdrágább bora.

A 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért hatalmas összeget fizetett egy kínai vásárló. 40 ezer dollárt, azaz 11 millió forintot sem sajnált a borkülönlegességért.

A fortune.com beszámolója szerint ebből a különlegességből mindössze 18 palackkal gyártottak a híres magyar borvidéken. A cikk részletesen foglalkozik azzal, hogy miért kerül ilyen sokba ez a bor. Elsősorban azért, mert hatalmas a gyártási költsége.

Egy üveg Esszencia előállításához több mint 180 kg szőlő szükséges, amit hosszan érlelnek. Ráadásuk minden szőlőszemet kézzel szednek le. Ez a bor abban különbözik a többi tokajitól, hogy teljes egészében aszú szőlőt használnak a készítéséhez, nem kevernek hozzá más szőlőfajtát, hogy hígítsanak az édességén.

A cikkben nyilatkozó Tom Hudson borszakértő szerint a 2008 esztendő szüret szempontjából kimagaslóan erős év volt, és ez a fajta bor olyan, ami még 100 évnél is tovább is eláll. Tehát egy borgyűjtőnek valóban kincset ér a gyűjteményében.

JÓ TUDNI! MELYIK HÚSHOZ MILYEN BOR ILLIK? >>>

ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.