Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Érdekességek

Magyar a világ legdrágább bora - 11 millió forintot ér egy palack

40 ezer dollárért (11 millió forintért) vásárolt meg egy pekingi magánszemély egy üveg tokaji bort. A fortune.com beszámolója szerint ezzel a magyar bor a világ legdrágább bora.

A 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért hatalmas összeget fizetett egy kínai vásárló. 40 ezer dollárt, azaz 11 millió forintot sem sajnált a borkülönlegességért.

A fortune.com beszámolója szerint ebből a különlegességből mindössze 18 palackkal gyártottak a híres magyar borvidéken. A cikk részletesen foglalkozik azzal, hogy miért kerül ilyen sokba ez a bor. Elsősorban azért, mert hatalmas a gyártási költsége.

Egy üveg Esszencia előállításához több mint 180 kg szőlő szükséges, amit hosszan érlelnek. Ráadásuk minden szőlőszemet kézzel szednek le. Ez a bor abban különbözik a többi tokajitól, hogy teljes egészében aszú szőlőt használnak a készítéséhez, nem kevernek hozzá más szőlőfajtát, hogy hígítsanak az édességén.

A cikkben nyilatkozó Tom Hudson borszakértő szerint a 2008 esztendő szüret szempontjából kimagaslóan erős év volt, és ez a fajta bor olyan, ami még 100 évnél is tovább is eláll. Tehát egy borgyűjtőnek valóban kincset ér a gyűjteményében.

JÓ TUDNI! MELYIK HÚSHOZ MILYEN BOR ILLIK? >>>

ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.