A magyar lángos Izlandot is meghódította, de drágán mérik a gleccseren készült hungarikumot

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy lángossütőt nem láttunk még ennyire távoli és egyben gyönyörű környezetben, mint Izlandon, a Sólheimajökull gleccseren. Ráadásul nem csak valami lángosszerű utánzatról van szó, ugyanis a menün felhívják a vásárlók figyelmét, hogy bizony ez egy hagyományos magyar étel, amit az eredeti receptúra szerint készítenek.
Ha egy picit tüzetesebben megvizsgáljuk az étlapot, hamar szemet szúr, hogy igen vastagon fogott a ceruza, amikor beárazták a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepényét. Igen, 5600 forinnak megfelelő izlandi koronát kérnek a sajtos-tejfölösért, ennek fényében pedig a balatoni lángos árak már-már akciósnak számítanak. Mondjuk ez érthető, hiszen aki egy kicsit is ismeri a szigetországot, esetleg járt is már ott, azt tudja, hogy az élelmiszer és az étkezési lehetőségek sokszor háromszor vagy négyszer annyiba kerülnek ott, mint itthon.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.