Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A fûszervajat, a fokhagymás vajat vagy egyszerûen a friss vajat mindenki ismeri. A lett gazdák most a marihuána-vajjal szeretnék megismertetni a nagyvilágot.

*Imádom, ahogy a nagyanyám készítette! Isteni az íze, harmonikus, selymes, szétolvad a szájban… Egyszerûen zseniális!* – meséli Dainis Lagzdins lett gazda a sötétzöld színû vajkülönlegességrõl. A Rigától 44 km-re élõ gazda az indiai kenderbõl készített ételkülönlegesség receptjének egyik szakértõje.



A lettek a mai napig használják a több évszázados receptek alapján készülõ vajat. A kender magját megpirítják, ledarálják, majd olajjal vagy vajjal keverik össze kenhetõ, krémes állagúvá. A helybeliek imádják ezt az ételt, amely fogyasztása teljesen legális náluk. Ennek oka, hogy a kendernek csak a magját használják fel hozzá, de hallucinogén anyagot a növény virága, valamint nedve, gyantája tartalmaz csak.



Az Európai Únióhoz éppen most csatlakozó balti ország városi lakói piacokon szerzik be a vajkülönlegességet, de egyre gyakrabban feltûnik a szupermarketek polcain is. Finn és orosz kereskedõk igencsak érdeklõdnek a „zöld vaj” iránt, ezért Dainis Lagzdins, aki a lett specialitás egyik szakértõje, tovább finomítja a receptet, és készül a külföldi termelésre.



Az indiai kender magja, amellett, hogy finom, nem tartalmaz állati fehérjét és koleszterint, természetes antioxidáns, ami gátolja az öregedés. Az elkészített kendermag-püré 6 hónapig eltartható.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.