Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A fûszervajat, a fokhagymás vajat vagy egyszerûen a friss vajat mindenki ismeri. A lett gazdák most a marihuána-vajjal szeretnék megismertetni a nagyvilágot.

*Imádom, ahogy a nagyanyám készítette! Isteni az íze, harmonikus, selymes, szétolvad a szájban… Egyszerûen zseniális!* – meséli Dainis Lagzdins lett gazda a sötétzöld színû vajkülönlegességrõl. A Rigától 44 km-re élõ gazda az indiai kenderbõl készített ételkülönlegesség receptjének egyik szakértõje.



A lettek a mai napig használják a több évszázados receptek alapján készülõ vajat. A kender magját megpirítják, ledarálják, majd olajjal vagy vajjal keverik össze kenhetõ, krémes állagúvá. A helybeliek imádják ezt az ételt, amely fogyasztása teljesen legális náluk. Ennek oka, hogy a kendernek csak a magját használják fel hozzá, de hallucinogén anyagot a növény virága, valamint nedve, gyantája tartalmaz csak.



Az Európai Únióhoz éppen most csatlakozó balti ország városi lakói piacokon szerzik be a vajkülönlegességet, de egyre gyakrabban feltûnik a szupermarketek polcain is. Finn és orosz kereskedõk igencsak érdeklõdnek a „zöld vaj” iránt, ezért Dainis Lagzdins, aki a lett specialitás egyik szakértõje, tovább finomítja a receptet, és készül a külföldi termelésre.



Az indiai kender magja, amellett, hogy finom, nem tartalmaz állati fehérjét és koleszterint, természetes antioxidáns, ami gátolja az öregedés. Az elkészített kendermag-püré 6 hónapig eltartható.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.