Ki ne emlékezne a mesebeli csemegére, ami bekerült minden vándorútra induló főhős batyujába, hogy energiát adjon a megpróbáltatások leküzdéséhez. Ha gondolkodtál valaha is arról, hogyan készül az elfogyhatatlan hamuban sült pogácsa, akkor lehet, hogy valami hasonlót képzeltél el. Íme a modern kori elkészítési módja.
A zsemlére vagy bagelre hasonlító tészta sütési módja kissé szokatlannak tűnik manapság, de van, ahol így készítik el a péksüteményt.
A mély kemence felületének állandó hőmérsékletét a forró parázs adja, az ide feltapasztott tészta így át tud sülni. Az íze biztosan nem hasonlítható a boltban kapható pékárukhoz.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.