Ha valamelyik népszerű tapasbárban kóstoltad, biztosan nagyon ízlett: egyszerű, hiszen általában sóval fűszerezik és olívaolajon vagy csak simán sütőben sütik, mégis isteni finom. A boltokban pedig lehet, hogy meg sem ismerted, hiszen a megjelenése alapján simán elmenne erőspaprikának. De hogy honnan származik ez a finomság és mire is használható? Máris mutatjuk!
A paprika nemcsak a magyarok körében kedvelt zöldség, a világ szinte minden részén fogyasztanak valamilyen fajtát. Íze, külső megjelenése, textúrája igen különböző lehet. Az egyik különlegesség a paprikák között a padron paprika (pimientos de Padrón), amely egy apró méretű, zöld színű paprikafajta. Nevét a spanyolországi Padrón városáról kapta, amely Galícia tartományban található, és ahol a paprikafajtát hagyományosan termesztik.
A padron paprikát leginkább tapas bárokban szolgálják fel, olívaolajban megsütve, majd tengeri sóval megszórva. Különlegessége abban rejlik, hogy a paprikák túlnyomó része enyhén édes, ám minden tizedik vagy tizenötödik darabja csípős – de hogy melyik, azt nem tudhatod előre. Egyébként nem nagyon csípős, de azért intenzívebb, mint mondjuk egy édesebb paprika. Pont ez a játékosság, az édes és a csípős ízek keveredése teszi népszerűvé a tapasbárokban vagy akár egy-egy baráti összejövetelen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
(A cikkben kiemelt fotó forrása: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.