Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ha egy gyors sütit keresel hétvégére, amit akár a gyerekkel közösen is el tudsz készíteni, szólunk, hogy megtaláltad! Ez a mandulás-fehércsokis, sajtkrémes finomság leveles tésztából készült, Rácz-Gyuricza Dóri konyhájában, nem kisebb szaktekintély, mint Rácz Kamilla közreműködésével!

Újabb isteni süteménnyel jelentkezett Rácz-Gyuricza Dóri, ám a tőle megszokott egyszerű nagyszerűség mellett, ezúttal nem a cukromentes, kalóriaszegény vonal jelenik meg a receptben, hanem a krémes roppanósság kapta a főszerepet! És persze Kamilla, aki egy korábbi posztban láthatóan ehhez a süteményhez nyújt anyukának hathatós segítséget!

"Na meg, ha már őszi bekuckózás egy mennyei fehércsokis-mandulás tekercs receptet is itt hagyok nektek" - írta Dóri Instagram posztjában. Íme!

Mandulás-fehércsokis tekercs

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 doboz natúr sajtkrém (vagy mascarpone, 125 g)
  • szeletelt mandula
  • 1 db tojás a kenéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Az olvasztott fehércsokit összekeverjük a sajtkrémmel majd megkenjük vele a levelestésztát.
  2. A szeletelt mandulát picit megpirítotjuk és megsózzuk, majd megszórjuk vele a krémet.
  3. A tésztát félbehajtjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe 10 percre.
  4. Miután kivettük, ujjnyi vastagságú csíkokat vágunk belőle, majd megtekerve egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. A rudak tetejét tojással megkenjük, megszórjuk még egy kis mandulával, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt a tetjét porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

"Csak győzzétek kivárni, hogy kihűljön" - zárta posztját Dóra.

Itt pedig a kis kuktát mutatjuk, ahogy zúzza a fehér csokit egy tálba!

(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra Instagram)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.