Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Savanyú uborkás ketchuppal készülnek letarolni a szószpiacot

/Fotó: Shutterstock
A ketchup egy olyan szósz, ami szinte minden háztartás hűtőszekrényében megtalálható. Imádjuk sült krumplihoz, virslihez, de talán a hotdogban, és a hamburgerekben működik a legjobban valamilyen savanyúsággal párosítva. Ezt a Heinz is felismerte, így 2024-ben piacra is dobja legújabb ketchupját.

A ketchup új ízét nem más, mint a savanyúság inspirálta. A cég közleményéből az is kiderül, hogy kutatásuk szerint az amerikaiak 73 százaléka imádja a savanyúságot, így elsősorban nekik szeretnének kedvezni új termékükkel, ami a Pickle Ketchup, azaz a savanyú uborkás ketchup névre hallgat. Katie Peterson, a Kraft Heinz Company Heinz Innovation igazgatója úgy gondolja, hogy a savanyúság „íze” nagyon jól működik a ketchupban, számtalan étellel kombinálható, de a konyhában való kísérletezésre is lehetőséged ad új fűszerezésének köszönhetően.

Nektek mi a véleményetek az új ízről? /Fotó: Heinz
Nektek mi a véleményetek az új ízről? /Fotó: Heinz

Az, hogy mennyire lesz sikeres, senki nem tudja előre, hiszen nem minden esetben fogadják pozitívan a vásárlók az ilyen és ehhez hasonló újításokat. Könnyen előfordulhat, hogy akár bukás is lehet a nagy reménység, amire kiváló példa a Heinz lila ketchupkísérlete, ami 2000-ben saját bejegyzést kapott a Kudarcok Múzeumában.

Arról egyelőre még nincs információnk, hogy a hazai boltokba mikor érkezik, egy azonban biztos; a magyar ember is szereti a savanyúságot, szóval nem kizárt, hogy sokak kedvence lesz nálunk is ez az új szósz.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.