Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Érdekességek

Ez komoly? Így eszi egy amerikai a kocsonyát

Már több mint 200 ezren nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben egy Budapesten élő vlogger kocsonyát kóstol. Bár szeretjük, amikor külföldiek magyar ételeket esznek és próbálják megismertetni honfitársaikkal a specialitásainkat, most nem értjük, hogyan is került a történetbe például a zselatin...

A New Yorki-i száramazású vlogger, Willie Gevertz néhány éve költözött Magyarországra. Nem csupán a magyar történelemért, de a házias ételekért is rajong – bár elnézve legfrissebb videóját, amelyben kocsonyát eszik, nem igazán látjuk ezt.

A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock
A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock


„Amikor először láttam kocsonyát, szóltam a barátnőmnek, Alexának, hogy valami megromlott a hűtőben. Nem mindenki szereti ezt az ételt, de azok, akik igen, általában egy kis citromot is facsarnak rá. Aztán isznak egy korty finom, meleg teát, majd bekanalazzák a kocsonyát. Ez lényegében hideg húsleves és zselatin. Ahogy a miskolciak mondják: »Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.« Nagymama főzte, de én eszem meg” – szól a nem éppen logikus magyarázat a rövid videóban. Gevertz végül 10-ből 7,6 pontot adott az ételre.

A videója nem aratott osztatlan sikert: a magyar kommentelők nem értik, honnan szedte azt a vlogger, hogy a kocsonyához zselatin kell (mi segítünk: onnan, hogy amerikai…), és a citrom-tea kombót sem igazán tudták hová tenni. Ahogy megjegyezték, a többség ecettel és/vagy pirospaprikával, no és persze friss, ropogós kenyérrel szokta enni a kocsonyát.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.