Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Ez komoly? Így eszi egy amerikai a kocsonyát

Már több mint 200 ezren nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben egy Budapesten élő vlogger kocsonyát kóstol. Bár szeretjük, amikor külföldiek magyar ételeket esznek és próbálják megismertetni honfitársaikkal a specialitásainkat, most nem értjük, hogyan is került a történetbe például a zselatin...

A New Yorki-i száramazású vlogger, Willie Gevertz néhány éve költözött Magyarországra. Nem csupán a magyar történelemért, de a házias ételekért is rajong – bár elnézve legfrissebb videóját, amelyben kocsonyát eszik, nem igazán látjuk ezt.

A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock
A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock


„Amikor először láttam kocsonyát, szóltam a barátnőmnek, Alexának, hogy valami megromlott a hűtőben. Nem mindenki szereti ezt az ételt, de azok, akik igen, általában egy kis citromot is facsarnak rá. Aztán isznak egy korty finom, meleg teát, majd bekanalazzák a kocsonyát. Ez lényegében hideg húsleves és zselatin. Ahogy a miskolciak mondják: »Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.« Nagymama főzte, de én eszem meg” – szól a nem éppen logikus magyarázat a rövid videóban. Gevertz végül 10-ből 7,6 pontot adott az ételre.

A videója nem aratott osztatlan sikert: a magyar kommentelők nem értik, honnan szedte azt a vlogger, hogy a kocsonyához zselatin kell (mi segítünk: onnan, hogy amerikai…), és a citrom-tea kombót sem igazán tudták hová tenni. Ahogy megjegyezték, a többség ecettel és/vagy pirospaprikával, no és persze friss, ropogós kenyérrel szokta enni a kocsonyát.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.