Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Érdekességek

Ez komoly? Így eszi egy amerikai a kocsonyát

Már több mint 200 ezren nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben egy Budapesten élő vlogger kocsonyát kóstol. Bár szeretjük, amikor külföldiek magyar ételeket esznek és próbálják megismertetni honfitársaikkal a specialitásainkat, most nem értjük, hogyan is került a történetbe például a zselatin...

A New Yorki-i száramazású vlogger, Willie Gevertz néhány éve költözött Magyarországra. Nem csupán a magyar történelemért, de a házias ételekért is rajong – bár elnézve legfrissebb videóját, amelyben kocsonyát eszik, nem igazán látjuk ezt.

A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock
A kocsonya tradicionális magyar étel / Fotó: Shutterstock


„Amikor először láttam kocsonyát, szóltam a barátnőmnek, Alexának, hogy valami megromlott a hűtőben. Nem mindenki szereti ezt az ételt, de azok, akik igen, általában egy kis citromot is facsarnak rá. Aztán isznak egy korty finom, meleg teát, majd bekanalazzák a kocsonyát. Ez lényegében hideg húsleves és zselatin. Ahogy a miskolciak mondják: »Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.« Nagymama főzte, de én eszem meg” – szól a nem éppen logikus magyarázat a rövid videóban. Gevertz végül 10-ből 7,6 pontot adott az ételre.

A videója nem aratott osztatlan sikert: a magyar kommentelők nem értik, honnan szedte azt a vlogger, hogy a kocsonyához zselatin kell (mi segítünk: onnan, hogy amerikai…), és a citrom-tea kombót sem igazán tudták hová tenni. Ahogy megjegyezték, a többség ecettel és/vagy pirospaprikával, no és persze friss, ropogós kenyérrel szokta enni a kocsonyát.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.