Több cukor és több tejpor került a Nutellába és mindez titokban. A gyártó azután ismerte el, hogy változtattak a recepten, miután a hamburgi fogyasztóvédelem tesztjén kiderült, hogy a Nutella más, mint korábban volt. Az persze érthetetlen, hogy miért nem hozta egyből nyilvánosságra a gyártó, hogy változásra készülnek, hiszen az új Nutella színében is más, világosabb, mint korábban volt.
A hamburgi tesztek szerint a mogyorókrém tej- és cukortartalma nőtt. Az új recept alapján az eddigi 7,5 százalék helyett már 8,7 százaléknyi sovány tejport tartalmaz egy üveg Nutella, a cukortartalom pedig 56,3 százalék az eddigi 55,9 százalék helyett. Mivel a termék színe világosabb, minden bizonnyal a kakaó rovására történtek a változások.
Miután nyilvánosságra került a hamburgi teszt a felháborodott rajongók ellepték a Nutella közösségi oldalait. Többen írták, hogy nincs szükségük több cukorra és tejporra, olyan Nutellára vágynak, mint korábban is volt. Akadt olyan is, aki bejelentette, hogy ha megváltozik a recept, nem eszik több mogyorókrémet.
A cég a Nutella amerikai oldalán igyekezett megnyugtatni a rajongókat, hogy a recept valóban finomhangoláson ment át, de a jövőben is a legjobb minőségű mogyorókrémmel szolgálják ki a rajongókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.