Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Így válassz mézédes dinnyét, tartsd távol a darazsakat és takarítsd a sütőt - a legtutibb praktikák a múlt hétről!

Görögdinnye /Fotó: Shutterstock
Egyértelmű jele a nyári főzezon kezdetének, hogy a legolvasottabb cikkeink és receptjeink nagy része olyan emblematikus, kizárólag ehhez az évszakhoz köthető dolgokról szólnak, mint a dinnyevásárlás és a darázsűzés, a kovásos uborka készítése vagy a tökfőzelék receptek. Ezen kívül az örökzöld háztartási praktikák is jól pörögtek persze - íme a top 5 tartalmunk a múlt hétről!

Így válassz dinnyét, hogy garantáltan mézédes legyen

Miért olyan jó a dinnye a forró napokon? Elsősorban azért, mert nagyon magas a víztartalma, így gyorsan oltja a szomjat és hűsíti a testet. Sajnos gyakran előfordul, hogy a mézédes, roppanós belső helyett kásás, ízetlen a dinnye húsa. Hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés, mutatjuk, hogyan érdemes dinnyét vásárolni! Lékeltetni, azaz a dinnyét megkóstolni egy jó ideje már nem lehet, így kénytelenek vagyunk a dinnye külsejére támaszkodva vásárolni -ezek a legfontosabb ismérvei a mézédes, ropogós húsú dinnyének! >>>

Görögdinnye / fotó: Shutterstock
Görögdinnye / fotó: Shutterstock


Ragyogóan tiszta lesz a sütőd, ha beveted ezt szuperegyszerű módszert

Ha takarításról van szó, akkor a sütőtisztítás az egyik olyan feladat, amit ha lehet, inkább messzire elkerülünk, hiszen a sok lerakódott zsír, valamint az odaégett foltok jól feladhatják a leckét. Aggodalomra azonban semmi ok! Létezik ugyanis egy olyan természetes módszer, ami egykettőre leszámol a makacs szennyeződésekkel. Ehhez a tisztítószerhez mindössze két összetevőre lesz szükséged: citromra és vízre. Első lépésként melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben vágj össze két darab citromot és tedd egy tűzálló tálba, majd engedj rá annyi vizet, ami teljesen ellepi a gyümölcsöt. Ezután rakd az edényt 30 percre a forró sütőbe - és hogy ezek után mi a teendő?Azt itt találod meg! >>>

Így tartsd távol a darazsakat - 5 bevált házi praktika

A szúnyogok mellett talán a sárga-fekete csíkos darazsak a nyár legutálatosabb betolakodói. Várható tömeges megjelenésük a július-szeptember végéig tartó időszakra tevődik. Napközben aktívak, mivel hidegvérűek, szürkületkor behúzódnak fészkükbe ahol az éjszakát töltik. Bár alapvetően az embert nem bántják, veszélyérzet esetén azonban bátran támadnak, ezért érdemes megelőzni a felbukkanásukat, vagy megmutatni nekik, hogy ki az úr a kertben. 5 környezetbarát megoldást hoztunk, amiveltávol tarthatók ezek a veszélyes rovarok! >>>

A hét receptje: mennyeien ropogós parmezános cukkini

Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele. Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet, lépésről lépésre! >>>

Cukkini / Fotó: Shutterstock
Cukkini / Fotó: Shutterstock

A valódi ok, amiért be kell olajozni a sajtreszelőt használat előtt

Biztosan a te életedet is megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettél volna gyorsan felaprítani. Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmad sincs, mennyi sajtot reszeltél le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást. Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés.Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj! >>>

Ezen kívül a nyári ebédekhez készült receptválogatást, a legjobb tökfőzelék recepteket, és természetesen a kovászos uborka elészítésének csínját-bínját olvastátok a legtöbben - aki nem tette még meg, mentse el mindet, amíg tart a nyár, jól jöhetnek!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.