A magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjén másodikként kezdte a főzést pénteken, magyar idő szerint 7 óra 40-kor. A két étel elkészítésésre 5 óra 35 perc állt rendelkezésre. A csapat a két kötelező hozzávaló, az afrikai harcsa és az észt fürj mellett gombát és hagymát is használt, illetve, mivel a séf, Veres István erdélyi származású, puliszka volt a köret a halhoz és a fürjhöz is.
A magyar csapat halas témája a Fish and Chips nevet kapta: ebben az afrikai harcsát uborkával és krumplipürével párosította, a tányéron szerepelt tehát egy puliszkakrém is különböző sajtokkal, egy hagymából készült szósz, illetve pácolt hagyma és póréhagyma is.
A húsos témánál a kötelező észt fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával megtöltve sütötték meg, köretként pedig itt is szerepelt a puliszka.
A Bocuse d'Or európai döntőjén résztvevő 17 csapatból tíz csapat jutott tovább a 2021. május 29 és június 2. között zajló lyoni világdöntőbe. Tavaly a magyar csapat 24-ből a 12. helyet érte el, ekkor Dánia vitte haza az aranyérmet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.