Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Érdekességek

Továbbjutottunk a Bocuse d'Or-on! Bent van a lyoni világdöntöben a magyar csapat!

Bocuse d'Or 2020 Tallin: Veres István és csapata bejutott a döntőbe
A Bocuse d'Or 2020-as európai középdöntöjét Norvégia nyerte, Dánia a második helyen végzett, Svédország csapata lett a harmadik. Veres István a 9. helyen zárta a versenyt, ezzel biztosította helyét a lyoni vilagdöntőben.

A magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjén másodikként kezdte a főzést pénteken, magyar idő szerint 7 óra 40-kor. A két étel elkészítésésre 5 óra 35 perc állt rendelkezésre. A csapat a két kötelező hozzávaló, az afrikai harcsa és az észt fürj mellett gombát és hagymát is használt, illetve, mivel a séf, Veres István erdélyi származású, puliszka volt a köret a halhoz és a fürjhöz is.

A húsos téma prezentációra készen (Fotó: Bocuse d'Or)
A húsos téma prezentációra készen (Fotó: Bocuse d'Or)

A magyar csapat halas témája a Fish and Chips nevet kapta: ebben az afrikai harcsát uborkával és krumplipürével párosította, a tányéron szerepelt tehát egy puliszkakrém is különböző sajtokkal, egy hagymából készült szósz, illetve pácolt hagyma és póréhagyma is.

A komplett haltál tengeri moszatot, tárkonyos burgonyapürét, puliszkakrémet és hagymaszószt is felvonultatott, az afrikai törpeharcsa mellett. (Fotó: Bocuse d'Or)
A komplett haltál tengeri moszatot, tárkonyos burgonyapürét, puliszkakrémet és hagymaszószt is felvonultatott, az afrikai törpeharcsa mellett. (Fotó: Bocuse d'Or)

A húsos témánál a kötelező észt fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával megtöltve sütötték meg, köretként pedig itt is szerepelt a puliszka.

Az észt fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával megtöltve sütötték meg, köretként pedig itt is szerepelt az úgynevezett puliszka krém (Fotó: Bocuse d'Or)
Az észt fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával megtöltve sütötték meg, köretként pedig itt is szerepelt az úgynevezett puliszka krém (Fotó: Bocuse d'Or)

A Bocuse d'Or európai döntőjén résztvevő 17 csapatból tíz csapat jutott tovább a 2021. május 29 és június 2. között zajló lyoni világdöntőbe. Tavaly a magyar csapat 24-ből a 12. helyet érte el, ekkor Dánia vitte haza az aranyérmet.

ELSTARTOLT A BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJE - ITT NÉZHETED ÉLŐBEN A MAGYAR CSAPATOT! >>>

KIDERÜLT, KI NYERTE A 2020-AS BOCUSE D'OR MAGYAR DÖNTŐT! >>>

VÉGET ÉRT A 2019-ES BOCUSE D'OR: FANTASZTIKUS EREDMÉNYT ÉRT EL A FIATAL MAGYAR CSAPAT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.