Gyuris Rita növényorvos néhány hete töltött fel egy érdekes videót Plantprotecting Rita néven futó TikTok-csatornájára, amiben azt mutatja meg a szakember, hogy mennyi baktérium hemzseghet a pékárukon. Az eredmény annak fényében egyáltalán nem mondható meglepőnek, hogy szinte bárki összefogdoshatja őket, mielőtt a bevásárlókosárba kerülnek. Rita a kísérlethez két véletlenszerűen kiválasztott boltban vásárolt bolti zsemle egyikéről vett mintát agarlemez segítségével.
@plantprotecting Zsömle teszt - hanggal nézd! Ilyen mennyiségben nem tud a zsemlén felszaporodni mikroorganizmus, hiszen nem kedvező nekik a közeg. A minták veszélyes hulladék gyűjtőbe mentek a teszt után. #agarlemez #agarplate #zsömle #zsemle #nekedbe #pusztuljonforyouba #teszt ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita
A mintavétel után már az első napon megjelentek a baktériumok, amit a harmadik naptól kiterjedt gombatelepek követtek. Azonban pánikra semmi ok, hiszen ezek mikroorganizmusok, és nem jelentenek veszélyt ránk nézve – mondta a növényorvos.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.