Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Tudtad? A bolti zsemle is hemzseg a baktériumoktól

Zsömle /Fotó: Shutterstock
Bármennyire is hihetetlen, de bizony a bolti zsemlén is hemzsegnek a baktériumok. Mindezt tudományosan is bebizonyította Gyuris Rita növényorvos egy TikTok-videóban. A kísérlet eredménye futótűzként tarolta le a magyar webet.

Gyuris Rita növényorvos néhány hete töltött fel egy érdekes videót Plantprotecting Rita néven futó TikTok-csatornájára, amiben azt mutatja meg a szakember, hogy mennyi baktérium hemzseghet a pékárukon. Az eredmény annak fényében egyáltalán nem mondható meglepőnek, hogy szinte bárki összefogdoshatja őket, mielőtt a bevásárlókosárba kerülnek. Rita a kísérlethez két véletlenszerűen kiválasztott boltban vásárolt bolti zsemle egyikéről vett mintát agarlemez segítségével.

@plantprotecting Zsömle teszt - hanggal nézd! Ilyen mennyiségben nem tud a zsemlén felszaporodni mikroorganizmus, hiszen nem kedvező nekik a közeg. A minták veszélyes hulladék gyűjtőbe mentek a teszt után. #agarlemez #agarplate #zsömle #zsemle #nekedbe #pusztuljonforyouba #teszt ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A mintavétel után már az első napon megjelentek a baktériumok, amit a harmadik naptól kiterjedt gombatelepek követtek. Azonban pánikra semmi ok, hiszen ezek mikroorganizmusok, és nem jelentenek veszélyt ránk nézve – mondta a növényorvos.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.