A keresztallergia hátterében az anyagok kémiai szerkezetének hasonlósága áll. Bizonyos anyagok ugyanis képesek egy másikat helyettesíteni, utánozni, az allergiás tünetek megjelenését okozva ezzel.Ilyenkor olyan kicsi a két anyag közötti különbség, hogy a szervezet, különösen akkor, ha az egyikre már fokozottan érzékeny, nem tud különbséget tenni közöttük. A legismertebb ilyen eset a görögdinnye-parlagfű keresztallergia.
Parlagfű: görög- és sárgadinnye, paradicsom, uborka
Fekete üröm: kömény, csilibors, paprika, paradicsom, sárgarépa, petrezselyem , burgonya, koriander, kapor, articsóka, kamilla, tátika, napraforgó, krizantém, kivi, ánizs, árnika, dinnye, uborka, mangó, szerecsendió, bors, mustármag, borsmenta, bazsalikom, majoránna, oregánó, zeller.
Nyírfa: mogyoró, dió, mandula, alma, cseresznye, sárgabarack, körte, szilva, meggy, őszibarack, burgonya, kivi, avokádó.
Füvek: paradicsom, rozs , búza, szója, földimogyoró , bab, borsó, tamarin, szentjánoskenyér.
Diófélék: búza, rozs, mák, mogyoró, szezámmag.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.