1 db közepes sonkatök, vagy hokaido tök
1/3 db póréhagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 db közepes petrezselyemgyökér, vagy pasztinák
4-5 ek kókuszzsír
1/2 db szerecsendió
2-3 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
só
Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és a kókuszzsíron kicsit megfuttatjuk. Rákockázzuk a megpucolt sütőtököt és a gyökeret, majd felöntjük (szűrt) vízzel, vagy alaplével úgy, hogy ne lepje el. Beletesszük a fokhagymát (lehet egészben), sózzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Fedő nélkül főzzük. Amikor a tök és a gyökér puhára főtt, leturmixoljuk az egészet. Tálalás előtt tökmagolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Ha levest szeretnénk belőle, tovább hígíthatjuk vízzel, vagy akár kókusztejjel is.
Szalonnapörccel tovább lehet turbózni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.