A fagyasztott zöldségek megőrzik vitamin- és tápanyag tartalmukat, így ugyanolyan egészségesek, mint a frissen beszerzett társaik. Azonban fagyosak, így értelemszerűen víztartalmuk kissé magasabb, ami befolyásolhatja a végeredményt. A fagyasztott zöldségeket nem szerencsés felengedés után salátákba dobni, vagy csak úgy önmagukban nassolni – néhány étel azonban simán elbírja a jeges zöldeket.
A sült zöldségek isteni finom köretek, de akár mártogatóshoz is kínálhatod őket. Míg a fagyasztott zöldségek párolás után pépes állagúak lehetnek, addig a sütés végeredménye soha nem kétséges: enyhén ropogós, mégis puha lesz például a karfiol is, ahogy a nedvesség magas hőfokon elpárolog belőle.
A fagyasztott zöldségek élénk szín kölcsönöznek a leveseknek, tartalmasabbá teszik a különféle pörkölteket. Közvetlenül a fagyasztóból adhatod az ételhez, nem kell előtte felolvasztani.
Tökéletes módszer, hogy úgy csempéssz zöldséget a család étrendjébe, hogy nem is tudnak róla! A tök, a karfiol például jól illik bármilyen sajtos szószba, míg a borsóból finom pestót készíthetsz.
Csakúgy, mint a sütőben, a wokban vagy serpenyőben is magas hőfokon süsd a zöldségeket. Itt sem kell felolvasztani a zöldségeket, egyszerűen dobd a forró serpenyőbe a fagyasztott finomságokat.
A felolvasztott fagyasztott zöldségek könnyen pürésíthetők, és remek töltelékek akár önmagukban vagy akár valamilyen sajttal párosítva.
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.