Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: ananászos csirkesaslik, amivel a grillpartik sztárja lehetsz!

Ha a hétvégi grillpartin szeretnél valami hatásossal villantani a pácolt-klopfolt húsok mellett, akkor ezzel a csirkenyárssal - saslikkal - garantált a siker! Ha a fapálca tartalmán változatnál, bátran tedd, a lényeg, hogy amit egy serpenyőben összesütve szívesen ennél, és elég szilárdak - sült állapotban is - ahhoz, hogy egy nyársra felfűzhetőek legyen, azzal nem lőhetsz mellé!

Hozzávalók:

1/3 csésze (kb. 250 ml-es) ketchup
1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze szójaszósz
1/4 csésze ananászlé
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
10 g friss gyömbér

bors
1 nagy csipet édes-nemes paprika
1 1/2 csésze felkockázott zöld kaliforniai paprika
80 dkg csirkemellfilé
1 db ananász
1 fej lila hagyma

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a barna cukorral, a szójaszósszal, az ananászlével, 2 ek olívaolajjal, a felaprított fokhagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Adjunk hozzá némi sót, borsot és a pirospaprikát, keverjük össze, majd tegyünk félre a pácból kb. 1/2 csészényit.

A zöld kaliforniai paprikát mossuk meg, magházát távolítsuk el, húsát kockázzuk fel. Forgassuk a pácba a megtisztított, felkockázott csirkehúst. Lefedve tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.

A meghámozott ananászt vágjuk fel kockákra. A félretett pácot forgassuk össze az ananász-
szal, a paprikával, a felkockázott lila hagymával és a maradék olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet.

Húzzuk az alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra, és, ha tegyük a parázs fölé, és folyamatos forgatás mellett süssük meg - vagy, ha nem áll rendelkezésre szabadtűz, rendezzük el a tepsiben, é süssük készre 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: FRISSÍTŐ NYÁRI SALÁTA ROPOGÓS KOLBÁSZCSIPSSZEL >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: PIHE-PUHA CSOKIS-CÉKLÁS SÜTEMÉNY >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: CSIRKÉS TORTILLATEKERCS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.