Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: ananászos csirkesaslik, amivel a grillpartik sztárja lehetsz!

Ha a hétvégi grillpartin szeretnél valami hatásossal villantani a pácolt-klopfolt húsok mellett, akkor ezzel a csirkenyárssal - saslikkal - garantált a siker! Ha a fapálca tartalmán változatnál, bátran tedd, a lényeg, hogy amit egy serpenyőben összesütve szívesen ennél, és elég szilárdak - sült állapotban is - ahhoz, hogy egy nyársra felfűzhetőek legyen, azzal nem lőhetsz mellé!

Hozzávalók:

1/3 csésze (kb. 250 ml-es) ketchup
1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze szójaszósz
1/4 csésze ananászlé
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
10 g friss gyömbér

bors
1 nagy csipet édes-nemes paprika
1 1/2 csésze felkockázott zöld kaliforniai paprika
80 dkg csirkemellfilé
1 db ananász
1 fej lila hagyma

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a barna cukorral, a szójaszósszal, az ananászlével, 2 ek olívaolajjal, a felaprított fokhagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Adjunk hozzá némi sót, borsot és a pirospaprikát, keverjük össze, majd tegyünk félre a pácból kb. 1/2 csészényit.

A zöld kaliforniai paprikát mossuk meg, magházát távolítsuk el, húsát kockázzuk fel. Forgassuk a pácba a megtisztított, felkockázott csirkehúst. Lefedve tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.

A meghámozott ananászt vágjuk fel kockákra. A félretett pácot forgassuk össze az ananász-
szal, a paprikával, a felkockázott lila hagymával és a maradék olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet.

Húzzuk az alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra, és, ha tegyük a parázs fölé, és folyamatos forgatás mellett süssük meg - vagy, ha nem áll rendelkezésre szabadtűz, rendezzük el a tepsiben, é süssük készre 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: FRISSÍTŐ NYÁRI SALÁTA ROPOGÓS KOLBÁSZCSIPSSZEL >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: PIHE-PUHA CSOKIS-CÉKLÁS SÜTEMÉNY >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: CSIRKÉS TORTILLATEKERCS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.