Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: frissítő nyári saláta ropogós kolbászcsipsszel

Frissítő nyári saláta ropogós kolbászcsipsszel
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A saláta és a kolbász két külön univerzum - gondolják sokan, de ők valószínűleg még nem kóstoltak hajszálvékonyra vágott, pirított kolbászkarikákkal, modernkori nevén kolbászcsipsszel megbolondított salátát! A következőkben egy ilyen izgalmas kreációt mutatunk nektek, az úgynevezett vinaigrette (ejtsd: vinégrett) öntettel meglocsolva, ami hangzatos neve ellenére bozasztó egyszerű alapanyagokból áll: olaj, alma-, tárkony-, málna vagy borecet, só, bors, mustár. Lássuk, hogyan készül!

hozzávalók (4 személyre):

  • 10 dkg bab (konzerv)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 8 db nagyobb koktélparadicsom
  • 15 dkg vegyes zöldsaláta-levél
  • 1 ek magos mustár
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek tárkonyecet
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg paprikás csípős kolbász

Elkészítés:

A konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, majd mindet egy nagy keverőtálba öntjük. A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd hozzákeverjük a megmosott zöldsaláta-leveleket.

Az öntethez a magos mustárt alaposan összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel, majd ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.

Éles késsel a kolbászból nagyon vékony szeleteket vágunk, szárazon forrósítsunk fel egy serpenyőt, és gyakran megforgatva süssük benne ropogósra a kolbászszeleteket.

A dresszinget az előkészített zöldségekre csorgatjuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére szórjuk a ropogós kolbászcsipszet, és tányérokra szedve azonnal tálaljuk. A salátához pirított bagettszeleteket kínálhatunk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.