A saláta és a kolbász két külön univerzum - gondolják sokan, de ők valószínűleg még nem kóstoltak hajszálvékonyra vágott, pirított kolbászkarikákkal, modernkori nevén kolbászcsipsszel megbolondított salátát! A következőkben egy ilyen izgalmas kreációt mutatunk nektek, az úgynevezett vinaigrette (ejtsd: vinégrett) öntettel meglocsolva, ami hangzatos neve ellenére bozasztó egyszerű alapanyagokból áll: olaj, alma-, tárkony-, málna vagy borecet, só, bors, mustár. Lássuk, hogyan készül!
A konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, majd mindet egy nagy keverőtálba öntjük. A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd hozzákeverjük a megmosott zöldsaláta-leveleket.
Az öntethez a magos mustárt alaposan összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel, majd ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.
Éles késsel a kolbászból nagyon vékony szeleteket vágunk, szárazon forrósítsunk fel egy serpenyőt, és gyakran megforgatva süssük benne ropogósra a kolbászszeleteket.
A dresszinget az előkészített zöldségekre csorgatjuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére szórjuk a ropogós kolbászcsipszet, és tányérokra szedve azonnal tálaljuk. A salátához pirított bagettszeleteket kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.