Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: pihe-puha csokis-céklás sütemény

Fapados főzőiskola: pihe-puha csokis sütemény - céklából!
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Eddig a céklára csak savanyúságként tudtál gondolni? Ezen gyorsan tedd túl magad, ugyanis a cékla legjobb barátja a csokoládé, és ezek ketten együtt szuper párost alkotnak, isteni édességeket kreálhatunk belőlük! A következő darab elkészítése nagyon egyszerű, egy dologra kell csak odafigyelni: gumikesztyűben reszeljük a céklát, ha nem akarjuk 3 napig sikálni a lilában úszó kezünket!

HOZZÁVALÓK (14 szelethez):

20 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
16 dkg vaj + a formához
4 db tojás
22,5 dkg barna cukor
1/2 db vaníliarúd
kb. 20 dkg cékla
22,5 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Vízgőz fölött olvasszuk meg a felaprított étcsokoládét, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vajat és keverjük el, hogykissé megolvadjon. Robot géppel verjük krémesre a tojásokat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, azután adjuk hozzá a csokis vajat is.

2. A céklát mossuk és hámozzuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, és reszeljük le.

3. Vegyítsük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval, azután evőkanalanként dolgozzuk a tojásos masszához. Forgassuk a céklát a kakaós keverékbe.

4. Töltsük az így kapott tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig.

5. Végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

MÉG TÖBB SZUPEREGYSZERŰ, FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.