Eddig a céklára csak savanyúságként tudtál gondolni? Ezen gyorsan tedd túl magad, ugyanis a cékla legjobb barátja a csokoládé, és ezek ketten együtt szuper párost alkotnak, isteni édességeket kreálhatunk belőlük! A következő darab elkészítése nagyon egyszerű, egy dologra kell csak odafigyelni: gumikesztyűben reszeljük a céklát, ha nem akarjuk 3 napig sikálni a lilában úszó kezünket!
20 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
16 dkg vaj + a formához
4 db tojás
22,5 dkg barna cukor
1/2 db vaníliarúd
kb. 20 dkg cékla
22,5 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
só
porcukor a szóráshoz
1. Vízgőz fölött olvasszuk meg a felaprított étcsokoládét, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vajat és keverjük el, hogykissé megolvadjon. Robot géppel verjük krémesre a tojásokat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, azután adjuk hozzá a csokis vajat is.
2. A céklát mossuk és hámozzuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, és reszeljük le.
3. Vegyítsük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval, azután evőkanalanként dolgozzuk a tojásos masszához. Forgassuk a céklát a kakaós keverékbe.
4. Töltsük az így kapott tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig.
5. Végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.