Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Eddig a céklára csak savanyúságként tudtál gondolni? Ezen gyorsan tedd túl magad, ugyanis a cékla legjobb barátja a csokoládé, és ezek ketten együtt szuper párost alkotnak, isteni édességeket kreálhatunk belőlük! A következő darab elkészítése nagyon egyszerű, egy dologra kell csak odafigyelni: gumikesztyűben reszeljük a céklát, ha nem akarjuk 3 napig sikálni a lilában úszó kezünket!

HOZZÁVALÓK (14 szelethez):

20 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
16 dkg vaj + a formához
4 db tojás
22,5 dkg barna cukor
1/2 db vaníliarúd
kb. 20 dkg cékla
22,5 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Vízgőz fölött olvasszuk meg a felaprított étcsokoládét, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vajat és keverjük el, hogykissé megolvadjon. Robot géppel verjük krémesre a tojásokat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, azután adjuk hozzá a csokis vajat is.

2. A céklát mossuk és hámozzuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, és reszeljük le.

3. Vegyítsük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval, azután evőkanalanként dolgozzuk a tojásos masszához. Forgassuk a céklát a kakaós keverékbe.

4. Töltsük az így kapott tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig.

5. Végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

MÉG TÖBB SZUPEREGYSZERŰ, FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.