A citromfű latin neve, Melissa, görög eredetűnői név, azt jelenti: mézelő méh. Míg a szorgalmas kis mézkészítők a citromfű virágát kedvelik, addig mi leginkább a levelét használjuk. A főként a Földközi-tengervidékén honos, citromillatú növény íze friss, enyhén kesernyés. Cserépben és szabadföldben is jól érzi magát, leveleit egész nyáron szedhetjük.
Vesd be a fűszereket, hogy nyugodt legyen az év végi hajtás >>>
Fűszernövényként a leveleit érdemes frissen használni, és csak a tálalás előtt kell hozzáadni az ételhez. Ideális ízesítője a töltelékeknek, a mártásoknak, a főzelékeknek, a gyümölcsleveseknek és -salátáknak, a gomba-, hal-, szárnyas- és vadételeknek, a salátáknak, a savanyúságoknak, illetve a fűszereceteknek. Kitűnőenhasználható desszertek, fagyik, parfék, gyümölcshabok és gyümölcsitalok ízesítésére, díszítésére is. A belőle készült tea tökéletes frissítő - jó választás kávé helyett!
Tudtad? A citromfű gyomorbántalmakra is kitűnő választás >>>
Gyógynövényként nyugtató, görcsoldó, étvágyjavító és szélhajtó hatása miatta népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Segít a rossz közérzet, a gyomor- és bélpanaszok, az epe- vagy májbántalmak, a magas vérnyomás, a szívpanaszok leküzdésében, és megfázás esetén is javasolt. A citromfűből főzött tea többek között ideg- és szívnyugtató, a belõle készült krémmel hatékonyan kezelhető a herpesz. A kozmetikaipar is felfedezte, és előszeretettel használja illatkompozíciók előállításához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.