Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A nyugalom aromája - így hívják a citromfüvet, ezért érdemes minél több ételbe becsempészni az év végi sok-sok teendő mellett. Leveshez, salátához, desszertekhez is érdemes használnod - megmutatjuk, hogy miért!

A citromfű latin neve, Melissa, görög eredetűnői név, azt jelenti: mézelő méh. Míg a szorgalmas kis mézkészítők a citromfű virágát kedvelik, addig mi leginkább a levelét használjuk. A főként a Földközi-tengervidékén honos, citromillatú növény íze friss, enyhén kesernyés. Cserépben és szabadföldben is jól érzi magát, leveleit egész nyáron szedhetjük.

Így használd a citromfüvet!

Fűszernövényként a leveleit érdemes frissen használni, és csak a tálalás előtt kell hozzáadni az ételhez. Ideális ízesítője a töltelékeknek, a mártásoknak, a főzelékeknek, a gyümölcsleveseknek és -salátáknak, a gomba-, hal-, szárnyas- és vadételeknek, a salátáknak, a savanyúságoknak, illetve a fűszereceteknek. Kitűnően használható desszertek, fagyik, parfék, gyümölcshabok és gyümölcsitalok, turmixok és smoothie-k ízesítésére, díszítésére is. A belőle készült tea tökéletes frissítő - jó választás kávé helyett!

Gyógyszernek is szuper!

Gyógynövényként nyugtató, görcsoldó, étvágyjavító és szélhajtó hatása miatta népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Segít a rossz közérzet, a gyomor- és bélpanaszok, az epe- vagy májbántalmak, a magas vérnyomás, a szívpanaszok leküzdésében, és megfázás esetén is javasolt. A citromfűből főzött tea többek között ideg- és szívnyugtató, a belőle készült krémmel hatékonyan kezelhető a herpesz. A kozmetikaipar is felfedezte, és előszeretettel használja illatkompozíciók előállításához.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.