Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Az ázsiai konyha roppant sokszinű és izgalmas, sok, egzotikus fűszerrel és hozzávalóval - segítünk, hogy melyik, mire jó, és hogyan érdemes felhasználni, hogy tökéletes legyen a végeredmény!

India

Aki szereti a karakteres ízű, csípős ételeket, az könnyen megbarátkozik az indiai fogásokkal. Az országban több ezer éves hagyománya van a különféle fűszerek felhasználásának, kombinálásának.

Kurkuma, mustármag, fahéj, római kömény: jellegzetes ízviláguk pikánssá teszi a helyi finomságokat. A fűszereket kombinálva különleges keverékeket alkotnak -ilyen például a garam masala, a tika masala és a különféle curry-porok.

 

 

Hol? Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a különleges fűszerekhez nehéz hozzájutni. A hipermarketekben, az ázsiai élelmiszereket áruló boltokban és delikáteszekben azonban minden kapható, csak nyitott szemmel kell járni.

Thaiföld

A thai ételek sósak, keserűek, édesek, csípősek és savanyúak egyaránt lehetnek. Mint a legtöbb országban, itt is régiónkénti specialitásokkal találkozhatunk. Fogásaik ínycsiklandóak, különlegesek, általában sok hozzávalóból állnak.

Előszeretettel használnak frissen aprított zöldfűszereket, de a thai gyömbérnek nevezett galangálgyökér, valamint a zöldbors is jellegzetes alkotóeleme a helyi konyhának.

 

 

Hogyan? Próbáltál már thai ételt főzni? Miután összeállítottál magadnak egy kis ázsai fűszertárat, szinte bármilyen fogást elkészíthetsz!

Kína

A kínai konyha rendkívül változatos, telis-tele egészséges alapanyagokkal. Nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő hozzávalók kiválasztására, valamint a precíz, gondos előkészítésre.

 

 

Alapvetően a csilipor, a fokhagyma és a gyömbér az a három fűszer, amit a kínai ételek a leggyakrabban tartalmaznak. Szívesen használják továbbá a korianderzöldet (más néven kínai petrezselymet), a rizsecetet és a szezámmagolajat.

Mihez? A fent említett ízesítők ideálisak például a szárnyasokból készült húsételekhez, de a gyömbért a kekszek tésztájába is teheted, a szójaszósszal pedig a salátaönteteket, tésztákat is pikánsabbá teheted.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.