A mustárral vagy olajjal megkent húsdarabot legalább 1 órával sütés előtt dörzsöld be a fűszerkeverékekkel, de még jobb, ha ennél hosszabb ideig pihenteted.
Marhához, bárányhoz vagy sertéshez használható.
Kb. 1 kg húshoz mozsárban törj össze 1 ek köménymagot és 1 tk fekete szemes borsot, majd szórd tálkába. Darabolj fel 1 gerezd fokhagymát, valamint 1 db kicsumázott piros csilipaprikát, nyomkodd szét a mozsárban, és add a fűszerekhez 1 ek finomra aprított majoránnalevéllel együtt. Szórd meg 1 tk őrölt csilivel, 3 tk édes-nemes pirospaprikával, 5 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval, majd alaposan forgasd össze.
Csirkéhez, pulykához, bárányhoz és sertéshez egyaránt kitűnő.
Kb. 1 kg húshoz nyomkodj szét mozsárban 5 szem szegfűszeget, majd szórd egy tálkába. Tegyél a mozsárba 1 ek felaprított mentalevelet, 1 tk őrölt kardámomot, 1/2 tk őrölt római köményt, 2 ek kurkumát, 1 ek Madras curry fűszerkeveréket, 1 ek koriandermagot, 1 tk őrölt csilit, valamint 1 ek reszelt narancshéjat. Ezeket is jól nyomkodd szét, majd keverd össze a tálkában a szegfűszeggel. Végül ízesítsd 4 ek kristálycukorral és 2 ek finom szemcséjű tengeri sóval.
Halhoz, csirkéhez és pulykához a legjobb.
Kb. 1 kg húshoz kockázz apróra 1 gerezd fokhagymát. Törj össze mozsárban 1 tk ánizst, 1 ek mustármagot és 1/2 tk szeme fehér borsot. Add hozzá a fokhagymát 1 ek reszelt citromhéjjal, 1 ek morzsolt kaporvirággal, 1 tk morzsolt majoránnával és 1 ek szárított rozmaringgal együtt, majd jól nyomkodd össze. Végül egy tálkában ízesítsd 3 ek kristálycukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.
Kb. 1 kg húshoz csepegtess le 1 ek sós lében eltett zöld borsot, majd aprítógépben turmixold össze 1 tk köménymaggal, 2 ek koriandermaggal és 1/2 tk ánizzsal. Apríts finomra 1 gerezd fokhagymát, valamint 1-1 ek kakukkfüvet és majoránnát, majd mozsárban nyomkodd össze a zöld borsos péppel. Végül ízesítsd 1 tk Cayenne-borssal, 4 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.
Kb. 1 kg húshoz (pl. oldalashoz) törj össze mozsárban 15 szem szegfűborsot és 1 ek fekete szemes borsot 1 dkg szárított vargányával együtt. Keverd össze egy tálkában 1 ek kakukkfűvel, 1 ek szárított metélőhagymával, 1 tk őrölt fahéjjal, 1 tk Cayenne-borssal és 1 tk frissen reszelt szerecsendióval, majd ízesítsd 5 ek kristálycukorral és 3 ek durva szemű tengeri sóval. Végül forgass a keverékbe 1 db finomra vágott salottahagymát.
Különleges aromát kölcsönöz marhának, sertésnek, csirkének vagy pulykának.
Kb. 1 kg húshoz vágj kis darabokra 1 db vaníliarudat. Késes aprítógépben turmixold össze 2 szem szegfűszeggel, 2 ek mustármaggal és 1 ek fekete szemes borssal, majd keverj hozzá egy tálkában 1 ek morzsolt majoránnát, 1 ek reszelt citromhéjat és 1 ek reszelt narancshéjat. Végül ízesítsd 3 ek nyers nádcukorral és 1 ek durva szemű tengeri sóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.