Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az üzletek fűszerpolcain sokféle keveréket kínálnak grillezéshez, de magad is összeállíthatsz az ízlésednek megfelelő szárazpácot (rubot). Kísérletezz szabadon vagy válassz kipróbált házi receptjeink közül!

A mustárral vagy olajjal megkent húsdarabot legalább 1 órával sütés előtt dörzsöld be a fűszerkeverékekkel, de még jobb, ha ennél hosszabb ideig pihenteted.

1. Csípős csilis páckeverék

Marhához, bárányhoz vagy sertéshez használható.

Kb. 1 kg húshoz mozsárban törj össze 1 ek köménymagot és 1 tk fekete szemes borsot, majd szórd tálkába. Darabolj fel 1 gerezd fokhagymát, valamint 1 db kicsumázott piros csilipaprikát, nyomkodd szét a mozsárban, és add a fűszerekhez 1 ek finomra aprított majoránnalevéllel együtt. Szórd meg 1 tk őrölt csilivel, 3 tk édes-nemes pirospaprikával, 5 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval, majd alaposan forgasd össze.

2. Páckeverék Bombay módra

Csirkéhez, pulykához, bárányhoz és sertéshez egyaránt kitűnő.

Kb. 1 kg húshoz nyomkodj szét mozsárban 5 szem szegfűszeget, majd szórd egy tálkába. Tegyél a mozsárba 1 ek felaprított mentalevelet, 1 tk őrölt kardámomot, 1/2 tk őrölt római köményt, 2 ek kurkumát, 1 ek Madras curry fűszerkeveréket, 1 ek koriandermagot, 1 tk őrölt csilit, valamint 1 ek reszelt narancshéjat. Ezeket is jól nyomkodd szét, majd keverd össze a tálkában a szegfűszeggel. Végül ízesítsd 4 ek kristálycukorral és 2 ek finom szemcséjű tengeri sóval.

3. Mediterrán páckeverék

Halhoz, csirkéhez és pulykához a legjobb.

Kb. 1 kg húshoz kockázz apróra 1 gerezd fokhagymát. Törj össze mozsárban 1 tk ánizst, 1 ek mustármagot és 1/2 tk szeme fehér borsot. Add hozzá a fokhagymát 1 ek reszelt citromhéjjal, 1 ek morzsolt kaporvirággal, 1 tk morzsolt majoránnával és 1 ek szárított rozmaringgal együtt, majd jól nyomkodd össze. Végül egy tálkában ízesítsd 3 ek kristálycukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.

4. Páckeverék marhahúshoz

Kb. 1 kg húshoz csepegtess le 1 ek sós lében eltett zöld borsot, majd aprítógépben turmixold össze 1 tk köménymaggal, 2 ek koriandermaggal és 1/2 tk ánizzsal. Apríts finomra 1 gerezd fokhagymát, valamint 1-1 ek kakukkfüvet és majoránnát, majd mozsárban nyomkodd össze a zöld borsos péppel. Végül ízesítsd 1 tk Cayenne-borssal, 4 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.

5. Páckeverék sertéshúshoz

Kb. 1 kg húshoz (pl. oldalashoz) törj össze mozsárban 15 szem szegfűborsot és 1 ek fekete szemes borsot 1 dkg szárított vargányával együtt. Keverd össze egy tálkában 1 ek kakukkfűvel, 1 ek szárított metélőhagymával, 1 tk őrölt fahéjjal, 1 tk Cayenne-borssal és 1 tk frissen reszelt szerecsendióval, majd ízesítsd 5 ek kristálycukorral és 3 ek durva szemű tengeri sóval. Végül forgass a keverékbe 1 db finomra vágott salottahagymát.

6. Vaníliás-citrusos páckeverék

Különleges aromát kölcsönöz marhának, sertésnek, csirkének vagy pulykának.

Kb. 1 kg húshoz vágj kis darabokra 1 db vaníliarudat. Késes aprítógépben turmixold össze 2 szem szegfűszeggel, 2 ek mustármaggal és 1 ek fekete szemes borssal, majd keverj hozzá egy tálkában 1 ek morzsolt majoránnát, 1 ek reszelt citromhéjat és 1 ek reszelt narancshéjat. Végül ízesítsd 3 ek nyers nádcukorral és 1 ek durva szemű tengeri sóval.

MINDEN, AMIT A TÖKÉLETES SZÁRAZ PÁCOLÁSHOZ TUDNOD KELL - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A BBQ-RUB! >>>
4 ISTENI GRILLPÁC, AMIT A KERTI PARTIN KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>
GRILLPÁCOK HÚSEVŐKNEK, VEGÁKNAK, SAJTMÁNIÁSOKNAK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.