A fűszernövény
Kellemes, jellegzetesen kámforos illatának és aromás ízének köszönhetően ma már szinte a világ minden táján kedvelt ételízesítő. Főként a mediterrán konyha használja előszeretettel. A déliek szívesen párosítják a balzsamfűként vagy tömjénfűként is ismert kakukkfüvet petrezselyemmel, zsályával vagy épp a rozmaringgal.
Leggyakrabban főzelékek, saláták, marhasültek, valamint vadas és paradicsomos ételek fűszerezésekor találkozhatunk vele. Sajátságos aromája miatt érdemes mértéktartóan adagolni, mivel erős íze könnyedén megváltoztatja az étel karakterét. Vöröshagymával együtt nagyon jó csirkéhez való töltelék. Virága a salátákhoz használható fel.
A gyógynövény
Torokfájás és köhögés esetén virágából enyhe, illatos, jó ízű gyógytea készíthető. A gyulladásgátló és vízhajtó hatású kakukkfű az emésztési zavarok és a menstruációs fájdalmak enyhítésére is alkalmas.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.