Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Legyen szó egy bőséges reggeliről vagy egy kiadós vacsoráról, ez a pikáns szendvics biztosan megállja helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis ritkán jut eszünkbe gombás melegszendvicset készíteni. Ha megérzed a hagymán pirított gomba illatát, te is elhiszed: érdemes többször beiktatni a napi menübe ezt a receptet.

A gomba az egyik kedvenc eledelem. Szerintem nincs olyan formája, amit ne szeretnék. Volt már, hogy nekiálltam gombapaprikást csinálni, de amikor pirítottam a hagymával, annyira megkívántam, hogy hagytam a csudába a gombapörköltet, és hasonló melegszendvics feltét lett belőle. Ezt most nem szórtam meg sajttal, de gondolom senkit nem kell meggyőznöm arról, hogy a sajt csak javíthat a melegszendvicsen, szóval legyetek bátrak, falánkok, és szórjátok meg gazdagon reszelt sajttal, vagy tegyetek rá egy-két szelet mozarellát. :)

Hozzávalók (4 személyre):

6 ek olívaolaj
4 szelet kenyér
400 g sampinyongomba
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem

bors
csilipehely
½ db lime


1. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kenyérszeletek mindkét oldalát. Ezután szedjük ki mindet.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk-pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombafejeket 5 percig. Keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Azután húzzuk le a tűzről, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal, csilipehellyel, valamint a lime kifacsart levével. Végül osszuk el a keveréket a pirítósokon.

További csodálatos gombás receptkék:
Gombás sertésszelet
Borsos-gombás tészta
Cukkinis-gombás tészta

Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 260 kcal

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.