Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Zsemlegombóc
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Legyen szó egy bőséges reggeliről vagy egy kiadós vacsoráról, ez a pikáns szendvics biztosan megállja helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis ritkán jut eszünkbe gombás melegszendvicset készíteni. Ha megérzed a hagymán pirított gomba illatát, te is elhiszed: érdemes többször beiktatni a napi menübe ezt a receptet.

A gomba az egyik kedvenc eledelem. Szerintem nincs olyan formája, amit ne szeretnék. Volt már, hogy nekiálltam gombapaprikást csinálni, de amikor pirítottam a hagymával, annyira megkívántam, hogy hagytam a csudába a gombapörköltet, és hasonló melegszendvics feltét lett belőle. Ezt most nem szórtam meg sajttal, de gondolom senkit nem kell meggyőznöm arról, hogy a sajt csak javíthat a melegszendvicsen, szóval legyetek bátrak, falánkok, és szórjátok meg gazdagon reszelt sajttal, vagy tegyetek rá egy-két szelet mozarellát. :)

Hozzávalók (4 személyre):

6 ek olívaolaj
4 szelet kenyér
400 g sampinyongomba
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem

bors
csilipehely
½ db lime


1. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kenyérszeletek mindkét oldalát. Ezután szedjük ki mindet.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk-pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombafejeket 5 percig. Keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Azután húzzuk le a tűzről, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal, csilipehellyel, valamint a lime kifacsart levével. Végül osszuk el a keveréket a pirítósokon.

További csodálatos gombás receptkék:
Gombás sertésszelet
Borsos-gombás tészta
Cukkinis-gombás tészta

Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 260 kcal

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.