Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Nincs az gyerek, aki ellen tudna állni ennek a desszertnek!

Imádom a pohárkrémeket. Még akkor is, ha mindig elgondolkodom az elején, hogy lehet jobb lenne, egyben csinálni valami szép tálkában, aztán majd mindenki szed magának annyit, amennyit akar. De valahogy mindig ott kötök ki, hogy pont fordítva csinálom, és amit egyben kéne, azt is inkább pohárdesszertként készítem el, mert szebb és jobb. :) Ez pedig egy elég tömény krém, valahogy könnyíteni kéne rajta, de még dolgozom a javításán. Nem mintha bárki reklamált volna, mert nyilván azonnal megették a fiúk, de én boldogabb lennék, ha nem ennyire tömény cuccot tolnának magukba. :)


Hozzávalók (4 személyre):
175 g mogyorós csokoládékrém
250 g tejföl
1 ek instant kávé
1 ek keserű kakaópor
100 ml habtejszín
2 ek mogyoróbél (hántolt)
1 db kisebb alma
1-2 ek citromlé

1. Keverjük simára a csokikrémet a tejföllel, az instant kávéval és a kakaóporral. Ezután forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt, valamint egy kevés kivételével a durvára vágott mogyorót.

2. Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kockázzuk fel a húsát, és locsoljuk meg azt a citromlével.

3. Kanalazzuk a csokis krémet 4 db üvegpohárba, és halmozzuk rá az almakockákat, továbbá a félretett mogyorót.

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 520 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg!

Gyorsan könnyűt blog >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.