Mogyorós-csokis pohárkrém: villámgyors desszert sütés nélkül

Imádom a pohárkrémeket. Még akkor is, ha mindig elgondolkodom az elején, hogy lehet jobb lenne, egyben csinálni valami szép tálkában, aztán majd mindenki szed magának annyit, amennyit akar. De valahogy mindig ott kötök ki, hogy pont fordítva csinálom, és amit egyben kéne, azt is inkább pohárdesszertként készítem el, mert szebb és jobb. Ez pedig egy elég tömény krém, valahogy könnyíteni kéne rajta, de még dolgozom a javításán. Nem mintha bárki reklamált volna, mert nyilván azonnal megették a fiúk, de én boldogabb lennék, ha nem ennyire tömény cuccot tolnának magukba.
Hozzávalók (4 személyre):
175 g mogyorós csokoládékrém
250 g tejföl
1 ek instant kávé
1 ek keserű kakaópor
100 ml habtejszín
2 ek mogyoróbél (hántolt)
1 db kisebb alma
1-2 ek citromlé
1. Keverjük simára a csokikrémet a tejföllel, az instant kávéval és a kakaóporral. Ezután forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt, valamint egy kevés kivételével a durvára vágott mogyorót.
2. Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kockázzuk fel a húsát, és locsoljuk meg azt a citromlével.
3. Kanalazzuk a csokis krémet 4 db üvegpohárba, és halmozzuk rá az almakockákat, továbbá a félretett mogyorót.
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 520 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg!
Még több gyorsan könnyűt recept >>>
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.