Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A citromos tiramisut akár könnyed pohárkrémnek is elkészítheted, amellyel bárkit levehetsz a lábáról. Ez a változat legalábbis egészen biztosan családi kedvenccé nő, ha egyszer kipróbálod!

Nagyon szeretem a citromos desszerteket. A krémeket meg pláne. :) És nagyon tetszik, amikor külön kis porciókban, poharakban kínálják a desszertet. Ehhez még keresem a tökéletes desszertpoharat, mert egyelőre még nem leltem meg. Szóval, ha ebben segítene nekem valaki, akkor nagyon hálás lennék :D

Erről a desszertről amúgy nem sok mondanivalóm lenne, hiszen csak csodálattal tudok adózni feléje, szóval, próbáljátok ki és írjátok meg, hogy tetszett :)


Hozzávalók (6 személyre):

A citrommártáshoz:
150 ml citromlé
50 ml narancslé
100 g kristálycukor
1 db tojássárgája
1 ek étkezési keményítő

A citromkrémhez:
2 db citrom
1 db vaníliarúd
150 g kristálycukor
200 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
600 g natúr görög joghurt

A tálaláshoz:
200 g babapiskóta
tejszínhab
fehér csokoládé

1. A mártáshoz forraljuk fel a citrom- és a narancslét a cukorral. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az 50 ml vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve főzzük sűrűre a mártást, majd húzzuk le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.

2. A citromkrémhez keverjük össze a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd verjük kemény habbá. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a joghurtot és 2 ek citrommártást.

3. Rétegezzük poharakba a citromkrémet, a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártást a képen látható módon. Tegyük az édességet a hűtőbe legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.