Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A gesztenye ritkán látott vendég a konyhában. Leggyakrabban fagyasztott, téglalap alakban kerül a pultra és néhány ügyes csuklómozdulatot követve tejszínhabpaplanon landol és gesztenyepüré formájában már tálaljuk is. Ám a szelídgesztenye és a fent említett püré sokkal többre érdemes.

Az őszi időszak egyik izgalmas fogása lehet a gesztenyekrémleves, amely akár sós, akár édes változatban is asztalra kerülhet. A fogáshoz nem feltétlen kell egészben lévő főtt szelídgesztenye, a piacon már több cukormentes püré is elérhető, ami jó alapja lehet a levesünknek. A sós ízvilágú levest készíthetjük alaplével, vagy akár tejszínnel, fűszerezhetjük borssal, zöld fűszerekkel, az édes vonulatnál meg jó a tejszín alap, amit vaníliával, kevés fahéjjal, esetleg némi alkohollal ízesíthetünk.

Gesztenye - levesbe is remek >>>

Isteni krémleveseket készíthetünk belőle
Isteni krémleveseket készíthetünk belőle

A szárított, őrölt szelídgesztenye a paleo divatnak köszönhetően egyre inkább előtérbe kerül. Az észak-olaszok kényszerből használták liszt helyett, mi azonban inkább az íze miatt, kedvtelésből fogyasztjuk csak. A meglehetősen borsos árú liszt teljesen más karakterű, sokkal erőteljesebb ízű, mint a püré. Kicsit füstös, az őszi erdőre emlékeztető íze jól érvényesül különféle süteményekben. A tej, tojás és gluténmentes castagnaccio nem csak egészséges, hanem talán a legizgalmasabb gesztenyelisztes sütemény. A gesztenyeliszttel készíthetünk palacsintát, vagy omlós tésztákhoz is felhasználhatjuk.

Gesztenyés finomságok >>>

Az őszi időszak fontos termése a gesztenye
Az őszi időszak fontos termése a gesztenye

A főtt szelídgesztenye nagyon jó kiegészítője számos fogásnak. Kifejezetten jól illik a szárnyasok mellé, felhasználhatjuk töltelékként, vagy köretként kínálhatjuk. Az angolok megkerülhetetlen karácsonyi körete, a gesztenyés, szalonnás kelbimbó gazdag, ízletes, izgalmas kiegészítése lehet számtalan húsételnek, de akár önmagában is kínálható.

Gesztenyés receptek >>>

Az édes gesztenyemasszából pedig – a pürén kívül - könnyedén készíthetünk gesztenyetortát, felhasználhatjuk a gesztenyeszívhez, rumos meggyel töltött gesztenyegolyóhoz, de fűszerekkel kikeverve akár különféle tészták tölteléke is lehet, sőt gesztenyés sajttortát is süthetünk belőle.

Gesztenye, te szelíd >>>

Még sajttorta is készülhet gesztenyével
Még sajttorta is készülhet gesztenyével

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.