Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Gyümölcs

A krémlevestől a sajttortáig: kihagyhatatlan gesztenyés fogások

A gesztenye ritkán látott vendég a konyhában. Leggyakrabban fagyasztott, téglalap alakban kerül a pultra és néhány ügyes csuklómozdulatot követve tejszínhabpaplanon landol és gesztenyepüré formájában már tálaljuk is. Ám a szelídgesztenye és a fent említett püré sokkal többre érdemes.

Az őszi időszak egyik izgalmas fogása lehet a gesztenyekrémleves, amely akár sós, akár édes változatban is asztalra kerülhet. A fogáshoz nem feltétlen kell egészben lévő főtt szelídgesztenye, a piacon már több cukormentes püré is elérhető, ami jó alapja lehet a levesünknek. A sós ízvilágú levest készíthetjük alaplével, vagy akár tejszínnel, fűszerezhetjük borssal, zöld fűszerekkel, az édes vonulatnál meg jó a tejszín alap, amit vaníliával, kevés fahéjjal, esetleg némi alkohollal ízesíthetünk.

 

Isteni krémleveseket készíthetünk belőle
Isteni krémleveseket készíthetünk belőle

 

A szárított, őrölt szelídgesztenye a paleo divatnak köszönhetően egyre inkább előtérbe kerül. Az észak-olaszok kényszerből használták liszt helyett, mi azonban inkább az íze miatt, kedvtelésből fogyasztjuk csak. A meglehetősen borsos árú liszt teljesen más karakterű, sokkal erőteljesebb ízű, mint a püré. Kicsit füstös, az őszi erdőre emlékeztető íze jól érvényesül különféle süteményekben. A tej, tojás és gluténmentes castagnaccio nem csak egészséges, hanem talán a legizgalmasabb gesztenyelisztes sütemény. A gesztenyeliszttel készíthetünk palacsintát, vagy omlós tésztákhoz is felhasználhatjuk.

Gesztenyés finomságok >>>

 

Az őszi időszak fontos termése a gesztenye
Az őszi időszak fontos termése a gesztenye

 

A főtt szelídgesztenye nagyon jó kiegészítője számos fogásnak. Kifejezetten jól illik a szárnyasok mellé, felhasználhatjuk töltelékként, vagy köretként kínálhatjuk. Az angolok megkerülhetetlen karácsonyi körete, a gesztenyés, szalonnás kelbimbó gazdag, ízletes, izgalmas kiegészítése lehet számtalan húsételnek, de akár önmagában is kínálható.

Gesztenyés süti receptek >>>

Az édes gesztenyemasszából pedig – a pürén kívül - könnyedén készíthetünk gesztenyetortát, felhasználhatjuk a gesztenyeszívhez, rumos meggyel töltött gesztenyegolyóhoz, de fűszerekkel kikeverve akár különféle tészták tölteléke is lehet, sőt gesztenyés sajttortát is süthetünk belőle.

Még sajttorta is készülhet gesztenyével
Még sajttorta is készülhet gesztenyével

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.