Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Húsvét

6 ötlet és praktika húsvéti kalácshoz

6 ötlet és praktika húsvéti kalácshoz
A jóízű tavaszi ünnep a magyarok számára elképzelhetetlen sonka, torma, tojás és fonott kalács nélkül. Tedd még finomabbá mesterfogásokkal vagy variáld a bevált receptedet.

1. Ízesítsd a tésztát borssal!

A húsvéti sonkához manapság általában édeskés foszlós kalácsot kínálunk. Régi magyar receptgyűjteményekben azonban törött bors is szerepel a hozzávalók között.

2. Vigyél bele színt!

Hármas fonat esetén fess meg egy adag tésztát kakaóporral barnára, egy adagot pedig matchatea-porral, esetleg finomra őrölt pisztáciával zöldre. Minden vendéget lenyűgözöl, ha ezt kínálod a délutáni kávé mellé.

3. Gyakorold be a fonást!

Kezdőként jól teszed, ha nem tésztával sajátítod el a különféle technikákat. A legegyszerűbben úgy szerezhetsz rutint, ha befonod a saját hajadat és a kislányod fürtjeit, vagy sálakkal, nyakkendőkkel, esetleg vastag makraméfonallal gyakorolsz. Kezdd a tanulást a legegyszerűbb kettes és hármas fonattal!

4. Csak lazán!

„Élesben” a megkelt tésztát oszd cipókra, amelyekből lisztezett deszkán sodorj egyforma hosszú és vastag rudakat. Mindegy, hányat fonsz össze, de fontos, hogy a copf laza maradjon, mert a nyers tészta csak így tud kellő mértékben tovább dagadni.

2-es fonat készítése:

3-as fonat készítése:

5. Így süsd aranyszínűre!

A tepsiben duplájára nőtt fonatot sütés előtt ecset segítségével kend meg egyenletesen felvert tojással, hogy szép aranysárga legyen. Ha barnásra szeretnéd, akkor keverj egy kis porcukrot a tojáshoz.

6. Díszítsd magvakkal, cukorszórással!

A tojással megkent nyers kalácsot tetszés szerint meghintheted mákkal vagy más magvakkal, továbbá szeletelt mandulával és dekorcukrokkal. Jégcukrot házilag is előállíthatsz, ha 5 dkg kristálycukrot alaposan elkeversz 1 tk vízzel, majd a képlékeny masszát tésztakiszedőn átnyomkodod egy sütőpapírral leterített tepsibe. Szárítsd a 70 fokos sütőben 30 percig, végül hagyd a kikapcsolt sütőben másnapig.

Még több fortély húsvéti kalácshoz >>>

13 ISTENI FONOTT KALÁCS A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTALRA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.