Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Húsvét

6 ötlet és praktika húsvéti kalácshoz

6 ötlet és praktika húsvéti kalácshoz
A jóízű tavaszi ünnep a magyarok számára elképzelhetetlen sonka, torma, tojás és fonott kalács nélkül. Tedd még finomabbá mesterfogásokkal vagy variáld a bevált receptedet.

1. Ízesítsd a tésztát borssal!

A húsvéti sonkához manapság általában édeskés foszlós kalácsot kínálunk. Régi magyar receptgyűjteményekben azonban törött bors is szerepel a hozzávalók között.

2. Vigyél bele színt!

Hármas fonat esetén fess meg egy adag tésztát kakaóporral barnára, egy adagot pedig matchatea-porral, esetleg finomra őrölt pisztáciával zöldre. Minden vendéget lenyűgözöl, ha ezt kínálod a délutáni kávé mellé.

3. Gyakorold be a fonást!

Kezdőként jól teszed, ha nem tésztával sajátítod el a különféle technikákat. A legegyszerűbben úgy szerezhetsz rutint, ha befonod a saját hajadat és a kislányod fürtjeit, vagy sálakkal, nyakkendőkkel, esetleg vastag makraméfonallal gyakorolsz. Kezdd a tanulást a legegyszerűbb kettes és hármas fonattal!

4. Csak lazán!

„Élesben” a megkelt tésztát oszd cipókra, amelyekből lisztezett deszkán sodorj egyforma hosszú és vastag rudakat. Mindegy, hányat fonsz össze, de fontos, hogy a copf laza maradjon, mert a nyers tészta csak így tud kellő mértékben tovább dagadni.

2-es fonat készítése:

3-as fonat készítése:

5. Így süsd aranyszínűre!

A tepsiben duplájára nőtt fonatot sütés előtt ecset segítségével kend meg egyenletesen felvert tojással, hogy szép aranysárga legyen. Ha barnásra szeretnéd, akkor keverj egy kis porcukrot a tojáshoz.

6. Díszítsd magvakkal, cukorszórással!

A tojással megkent nyers kalácsot tetszés szerint meghintheted mákkal vagy más magvakkal, továbbá szeletelt mandulával és dekorcukrokkal. Jégcukrot házilag is előállíthatsz, ha 5 dkg kristálycukrot alaposan elkeversz 1 tk vízzel, majd a képlékeny masszát tésztakiszedőn átnyomkodod egy sütőpapírral leterített tepsibe. Szárítsd a 70 fokos sütőben 30 percig, végül hagyd a kikapcsolt sütőben másnapig.

Még több fortély húsvéti kalácshoz >>>

13 ISTENI FONOTT KALÁCS A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTALRA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.