A tojáskrém amúgy is remek partiétel. Pontosan emlékszem arra a gimis házibulira, ahol először kóstoltam. Szerelem volt első harapásra, hiszen ez a krém egyszerűségében is tökéletes! A házigazda srác anyukája egy óriási „vájlinggal” készített belőle, mielőtt lelépett. Amikor aztán a sok éhenkórász tini beállított, mind a konyhába mentek először, és amíg a tál teljesen ki nem ürült, el se mozdultak onnan. Amíg a kaja kitartott, addig se tánc nem volt, se vörösboros kólázás.
A tojáskrém nem csak finom, de olcsó étel is, amihez nem kell sok hozzávaló, az arányokra azonban ügyelni kell, mert odafigyelés nélkül unalmas és jellegtelen lesz.
Bár manapság ritkán használjuk, a karakteres íz szempontjából ennél az ételnél kiemelten fontos, a kacsa, vagy libazsír, vaj helyett. Ha retro élményre vágyunk, magyar mustárral dolgozzunk, de ha már profik vagyunk, és variálnánk, izgalmas kipróbálni dioni vagy magos változatokkal is. A hagymákkal is kísérletezhetünk, sőt, egy gerezd fokhagymát is elbír a krém. Egy azonban biztos. Igazán jó tojáskrémet csak úgy csinálhatunk, ha kevergetés közben folyamatosan kóstolgatunk, így finomhangolhatjuk ugyanis a legjobban az ízeket. Készítsünk bátran sokat, el fog fogyni.
(6 fő részére)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.