Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Húsvét

Nyuszis vajas kekszek - nem csak húsvétra!

vajas keksz
Ha egy átlagos háziasszonyt kérdezünk arról, mit szokott húsvétra sütni, szinte biztos, hogy először a kalács jut az eszébe. A kelt tészták azonban frissen a legfinomabbak, és jó ha van a kalács mellett otthon valami tartósabb édesség is.

A vajas keksz erre remek megoldás, hiszen hetekig finom, jól záródó dobozban boldogan eláll, és nem csak natúran, de lekvárral töltve, vagy étcsokiba mártva is mennyei. Készítsünk jó nagy adaggal, hiszen a rokonok mellett a locsolók is imádni fogják! Ha van otthon nyuszis vagy tojás formájú kiszúró formánk, használjuk azt, és ha a gyerekeket le akarjuk kötni valamivel, dekoráljuk közösen a tetejét ételfestékkel színezett cukormázzal.

Ha vajas kekszet készítünk, az íz szempontjából fontos, hogy tényleg vajjal, és ne margarinnal süssük! Ügyeljünk arra, hogy valódi, 82% zsírtartalmú, jó minőségű vajjal, és ne vajkészítménnyel dolgozzunk. Ha szeretjük, a reszelt citromhéj mellé tehetünk a tésztába kevés narancshéjat is.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 220 g hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 150 g finomított kristálycukor
  • 1/2 tk só
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/2 tk vanília por (vagy 1 tk vanília eszencia, vagy 2 csomag bourbon vaníliás cukor)

Elkészítése:

1. Gyúrd az összes hozzávalót nagyon gyorsan össze hideg kézzel, vagy aprítógépben. Hagyd hideg helyen állni kb. 1 órát.

2. Vedd ki a tészta felét, óvatosan, mert ragadni fog, nyújtsd kb 4-5 mm vastagra a tésztát. Szaggasd ki a kekszformákat. A maradék tésztát mindig tedd vissza a hűtőbe és midig hideg tésztát vegyél ki, azzal dolgozz.

3. Ha gondolod, sütés előtt szórd meg a kekszek felületét kristálycukorral, így még szebbek leszek, ha kisültek.

3. Tedd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig süsd, de csak addig, míg épp el nem kezd pirulni a széle.

5. Hagyd a kekszeket kicsit kihűlni a sütőpapíron és csak utána szedd őket le, mert forrón még törnek. Lezárt dobozban 2 hétig bátran eltarthatod őket.

9 MENNYEI VAJAS KEKSZ, AMI AZONNAL SZÉTOLMIK A SZÁDBAN!>>>

15 EGYSZERŰ ÉDES ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓ HÚSVÉTRA>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.