A vajas keksz erre remek megoldás, hiszen hetekig finom, jól záródó dobozban boldogan eláll, és nem csak natúran, de lekvárral töltve, vagy étcsokiba mártva is mennyei. Készítsünk jó nagy adaggal, hiszen a rokonok mellett a locsolók is imádni fogják! Ha van otthon nyuszis vagy tojás formájú kiszúró formánk, használjuk azt, és ha a gyerekeket le akarjuk kötni valamivel, dekoráljuk közösen a tetejét ételfestékkel színezett cukormázzal.
Ha vajas kekszet készítünk, az íz szempontjából fontos, hogy tényleg vajjal, és ne margarinnal süssük! Ügyeljünk arra, hogy valódi, 82% zsírtartalmú, jó minőségű vajjal, és ne vajkészítménnyel dolgozzunk. Ha szeretjük, a reszelt citromhéj mellé tehetünk a tésztába kevés narancshéjat is.
1. Gyúrd az összes hozzávalót nagyon gyorsan össze hideg kézzel, vagy aprítógépben. Hagyd hideg helyen állni kb. 1 órát.
2. Vedd ki a tészta felét, óvatosan, mert ragadni fog, nyújtsd kb 4-5 mm vastagra a tésztát. Szaggasd ki a kekszformákat. A maradék tésztát mindig tedd vissza a hűtőbe és midig hideg tésztát vegyél ki, azzal dolgozz.
3. Ha gondolod, sütés előtt szórd meg a kekszek felületét kristálycukorral, így még szebbek leszek, ha kisültek.
3. Tedd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig süsd, de csak addig, míg épp el nem kezd pirulni a széle.
5. Hagyd a kekszeket kicsit kihűlni a sütőpapíron és csak utána szedd őket le, mert forrón még törnek. Lezárt dobozban 2 hétig bátran eltarthatod őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.