15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Húsvét

Igazi húsvéti csemege ez a sonkahabbal töltött tojás

Sem a sonka, sem a tojás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, és nem csak külön-külön tálalhatjuk őket.

A töltött tojás kitűnő vendégváró falat, de saját magunk kényeztetésére is elkészíthetjük, kiváltképp ünnepi alkalmakkor. Ezúttal a húsvéthoz leginkább passzoló töltelékkel, sonkahabbal dobtuk fel a klasszikus receptet.

A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)
A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)

Sonkahabbal töltött tojás

Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • 8 db keményre főtt tojás
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

  1. Megolvasztjuk a vajat egy lábasban a két evőkanál olívaolajjal együtt. Rászórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. Kikanalazzuk a sárgájákat, és hozzákeverjük a kihűlt vajas alaphoz. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát is.
  3. Átnyomott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd egy aprítógépben vagy turmixban pürésítjük, jól kihabosítjuk.
  4. Habzsák vagy kanál segítségével a félbevágott tojásokba töltjük. Csírákkal, apró levélkékkel díszíthetjük. A húsvéti kalácshoz remekül illik.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.