Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Húsvét

Igazi húsvéti csemege ez a sonkahabbal töltött tojás

Sem a sonka, sem a tojás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, és nem csak külön-külön tálalhatjuk őket.

A töltött tojás kitűnő vendégváró falat, de saját magunk kényeztetésére is elkészíthetjük, kiváltképp ünnepi alkalmakkor. Ezúttal a húsvéthoz leginkább passzoló töltelékkel, sonkahabbal dobtuk fel a klasszikus receptet.

A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)
A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)

Sonkahabbal töltött tojás

Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • 8 db keményre főtt tojás
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

  1. Megolvasztjuk a vajat egy lábasban a két evőkanál olívaolajjal együtt. Rászórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. Kikanalazzuk a sárgájákat, és hozzákeverjük a kihűlt vajas alaphoz. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát is.
  3. Átnyomott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd egy aprítógépben vagy turmixban pürésítjük, jól kihabosítjuk.
  4. Habzsák vagy kanál segítségével a félbevágott tojásokba töltjük. Csírákkal, apró levélkékkel díszíthetjük. A húsvéti kalácshoz remekül illik.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.