Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Húsvét

Igazi húsvéti csemege ez a sonkahabbal töltött tojás

Sem a sonka, sem a tojás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, és nem csak külön-külön tálalhatjuk őket.

A töltött tojás kitűnő vendégváró falat, de saját magunk kényeztetésére is elkészíthetjük, kiváltképp ünnepi alkalmakkor. Ezúttal a húsvéthoz leginkább passzoló töltelékkel, sonkahabbal dobtuk fel a klasszikus receptet.

A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)
A sonkahabbal töltött tojás ízletes húsvéti vendégváró vagy előétel (Fotó: Vidék íze archívum)

Sonkahabbal töltött tojás

Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • 8 db keményre főtt tojás
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

  1. Megolvasztjuk a vajat egy lábasban a két evőkanál olívaolajjal együtt. Rászórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. Kikanalazzuk a sárgájákat, és hozzákeverjük a kihűlt vajas alaphoz. Rászórjuk az apró kockákra vágott sonkát is.
  3. Átnyomott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd egy aprítógépben vagy turmixban pürésítjük, jól kihabosítjuk.
  4. Habzsák vagy kanál segítségével a félbevágott tojásokba töltjük. Csírákkal, apró levélkékkel díszíthetjük. A húsvéti kalácshoz remekül illik.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.